Autista fiatalok rajzai a Telekom új formaruháján

Magyar Telekom, autista
Vágólapra másolva!
Az elfogadás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet a Magyar Telekom azzal, hogy az üzleteiben dolgozó értékesítő munkatársak autista fiatalok alkotásait ábrázoló sálakat viselnek majd országszerte.
Vágólapra másolva!

Az Autistic Art Alapítvány sáljai segítségével kívánja közvetíteni az elfogadás és az odafordulás fontosságát a Magyar Telekom. Az infokommunikációs vállalat közölte: az üzleteiben dolgozó értékesítő munkatársak autista fiatalok alkotásait ábrázoló sálakat viselnek majd országszerte.

Autista fiatalok rajzai kerültek a sálra Forrás: Magyar Telekom

A Telekom megújítja az üzleteiben dolgozó értékesítő munkatársak formaruháját, aminek fontos kelléke egy olyan hernyóselyem kendő, amelyre autista fiatalok rajzai kerültek.

Az első kendőket 2016. szeptember 29-én Kecskeméten kapták meg a női munkatársak.

A mostani akció annak a stratégiai partnerségi megállapodásnak a része, amelyet a Telekom az Autistic Art Alapítvánnyal kötött márciusban.

A ruhadarabok az elfogadás fontosságára hívják fel a figyelmet Forrás: Magyar Telekom

"Kiemelt figyelmet fordítunk a fogyatékossággal élőkre, a hozzájuk kapcsolódó felelősségvállalás elmélyítésére" - mondta Somorjai Éva, a Telekom HR vezérigazgató-helyettese.

- mondta Somorjai. Az Autistic Alapítvány 2010-ben indította művészeti programját: az autista fiatalok a grafikákon keresztül kommunikálnak a külvilággal, és a rajzolás által fejezik ki érzéseiket.

Mit tegyünk, ha autista emberrel találkozunk?

Magyarországon minden 67. ember autista a kutatások szerint, számos esetben azonban nem azonosítják ezt a fejlődési zavart. Körülbelül 60 ezer diagnosztizált gyermek és felnőtt él autizmussal ma Magyarországon, ellátásuk pedig nem kielégítően megoldott. Az autizmus az agyi működés alapvető fejlődési területeit érintő zavar, amely egész életen át fennmarad, és jelentős nehézségeket okoz a kommunikáció, a szociális viselkedés, a rugalmas gondolkodás és a képzelet terén. Bella Viktória, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője szerint, ha autista emberrel találkozunk, akkor legyünk türelmesek és nyitottak, ne ítélkezzünk, fogalmazzunk egyszerűen és egyértelműen, segítsük az autista embereket és hozzátartozóikat, és ami a legfontosabb: legyünk elfogadóak!