Délelőtt egy időre le kellett zárni a Liszt Ferenc repülőtér 2B termináljának egy részét. Egy gazdátlan csomag okozott riadalmat, de a kiérkező tűzszerészek megvizsgálták, és kiderült: nem veszélyes.

Egy gazdátlan csomag okozott kisebb fennakadást késő délelőtt a Liszt Ferenc repülőtér 2B terminálján – értesült az Origo. A rendőrség érdeklődésünkre megerősítette, hogy egy gyanús dobozhoz riasztották őket, a kiérkező tűzszerészek pedig megvizsgálták a csomagot. 

Gyanús csomaghoz riasztották a rendőröketFotó: Hirling Bálint - Origo

A rendőrség közlése szerint a tűzszerészek robbanóanyagot nem találtak, a csomagról kiderült, hogy nem veszélyes, de a vizsgálat idejére a csomag környékét lezárták, vagyis a terminál egy részéről elküldték az utasokat. A lezárás és a vizsgálat nem okozott hosszas fennakadást – tették hozzá. 

Az esetnek szemtanúja volt az Origo egyik olvasója, aki azt mondta: Egy szemetesben lévő doboz miatt 15 percre kiürítették a B terminál felét. Jött két tűzszerész meg egy kutya, meg vagy 20 rendőr.  A doboz nagy volt, nem fért bele a kukába, ez lett gyanús. Tettek köré egy mobil falat aztán rájöttek, hogy üres" – írta olvasónk a reptérről.