Vágólapra másolva!
Biró Norbert (Fidesz-KDNP) eddigi alelnököt választotta elnökének a Somogy Megyei Közgyűlés a tisztségeiről a napokban lemondó Jakó Gergely (Fidesz-KDNP) helyére pénteken.
Vágólapra másolva!

A posztra egyedüliként jelölt elnököt a tizenhat tagú testületből tizenketten támogatták, négyen ellene szavaztak.

A Biró Norbert megválasztásával megüresedett alelnöki posztot a marcali Huszti Gábor (Fidesz-KDNP) töltheti be. Jakó Gergely képviselői mandátumát a nagyatádi Kárpáti László (Fidesz-KDNP) kapta.

Bíró Norbert Forrás: Somogy Megyei Önkormnányzat

Biró Norbert a közgyűlés ülésén azt mondta: huszonhét éve végez közéleti tevékenységet, elnökként a somogyi családokért, a megye fejlesztéséért kíván dolgozni, s igyekszik elősegíteni a pályázati források lehető leghatékonyabb felhasználását.

Hozzátette, fontos számára a megye természeti kincseinek gyarapítása, a lakosság egészségének megőrzése, valamint az is, hogy a jövőben személyesebb, intenzívebb kapcsolatot tartson Somogy polgáraival.

Jákó Gergely lemondott

Az új közgyűlési tisztségviselők megválasztására azért volt szükség, mert Jakó Gergely szeptember 23-i hatállyal lemondott.

Jakó Gergely csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a rendszerváltoztatás óta dolgozik Somogy közéletében, hogy a megye ne csak lépést tartson más térségekkel, hanem előbbre jusson azoknál. Azt írta, közgyűlési elnökként eleget tett az önkormányzati törvényben meghatározott kötelezettségeinek, a területfejlesztési feladatok ellátásának nagy részét megkezdték, szervezete azonban a közelmúltban figyelmeztette, többet kell foglalkoznia egészségével.

A Fidesz somogyi választmányának elnöksége azt közölte, tudomásul vették Jakó Gergely döntését. Hangsúlyozták: a távozó elnök lerakta a megyei területfejlesztés fundamentumait, minden erejével és tudásával Somogy megyét szolgálta.

Azt is írták, Jakó Gergely élen járt abban a munkában, amelynek eredményeként az intézményfenntartó megyékből területfejlesztő megyék lettek, az önkormányzat pedig valamennyi polgárának segíteni képes, valódi eszközökkel rendelkező, a közös jövőt építő önkormányzattá vált.