A párt szerint az érvénytelen népszavazás után tovább kell lépni, ezért október 24-én megkezdenék a tárgyalásokat az ellenzéki pártokkal az előválasztásról.

Szabó Tímea társelnök értékelése szerint az érvénytelen népszavazás után a következő hónapokra kell koncentrálni, ezért még hétfőn hivatalosan megkeresi a demokratikus ellenzéki pártok vezetőit a tárgyalásokkal kapcsolatban. 

Egyeztetnének az előválasztásról, de a Jobbikkal nem ülnének leFotó: Tuba Zoltán - Origo

Arra a kérdésre, hogy kit hívnak meg az egyeztetésre, az ellenzéki politikus azt felelte: a Liberálisok döntsék el, hogy asszisztálni szeretnének-e egy illegitim rendszerhez, a Jobbik pedig szerinte jelen formájában nem tartozik a demokratikus ellenzékhez, így őket nem várják.

Szabó Tímea közölte: elvárják, hogy az október 24-i egyeztetésre konkrét tervekkel, javaslatokkal érkezzenek a résztvevők, hogy a lebonyolítás részleteiben meg tudjanak állapodni. Hozzátette: ez nem a pártokról szól, hanem arról, hogy az emberek kezébe adják a döntést arról, ki az az egy jelölt, akit el akarnak indítani a kormánypártival szemben.