Vádat emeltek a baltás gyilkos ellen

Baltával ölte meg feleségét
Vágólapra másolva!
Saját feleségét vágta fejbe egy debreceni férfi, majd felgyújtotta a házat és öngyilkos akart lenni.  Vádat emeltek ellene a nyomozók. 
Vágólapra másolva!
A baltát legfoglalták a nyomozók Forrás: Police.hu

Január 22-én délután Debrecenben, a saját házában találtak rá a rendőrök egy 54 éves asszony holttestére. Az egyik rokona akarta meglátogatni, de nem tudott bejutni hozzá, ezért a rendőröket hívta, ők pedig a katasztrófavédelmet. Így sikerült belépniük a házba, ahol meglátták a földön fekvő asszonyt - írta a police.hu. A testet igazságügyi orvosszakértőhöz küldték, aki megállapította, hogy meggyilkolták.

A házban egy sérült férfit is találtak, akit azonnal kórházba vittek.

A rendőrök már a helyszínen őt gyanúsították a gyilkossággal.

Még a kórházban kihallgatták gyanúsítottként, majd letartóztatták.

Már a helyszínen a férfit gyanúsították a gyilkossággal Forrás: Police.hu

A nyomozók megállapították, hogy a 60 éves férfi a gyilkosság napjának délutánján megjelent a Nyíl utcai háznál, annak ellenére, hogy

meg sem közelíthette volna feleségét, mert érvényes "távoltartó határozat" volt ellene érvényben.

A férfi, aki a megalapozott gyanú szerint évekig rendszeresen ütötte-verte a feleségét, bement a házba. Összevesztek valamin, majd

egy baltával fejen ütötte az asszony, aki azonnal meghalt.

Ezután felgyújtotta a lakást és öngyilkos akart lenni, emiatt sebesült meg. A gyilkos tárgyat, a baltát legfoglalták a nyomozók.

A debreceni nyomozók emberölés és úgynevezett kapcsolati erőszak miatt nyomoztak a férfi után, amit 2016. szeptember 30-án zártak le. Vádat emeltek ellene, az iratokat pedig elküldték a főügyészségre.