Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán északeleten tartósan borongós idő valószínű ismétlődő esőkkel - írja a Köpönyeg.hu. Máshol felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de futó záporok itt is előfordulnak. Még tovább hűl a levegő, délután mindössze 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Több helyen fokozódik viharossá az északi szél.

Csütörtökön újabb nedves léghullámok éri el hazánk térségét, és többfelé számíthatunk esőkre, záporokra. A magasabb hegyeinkben akár havas eső is eshet. Az északnyugati szél alig csillapodik. 6 és 13 fok között alakul a legmelegebb órák hőmérséklete.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, szórványosan újabb záporokkal. Kissé mérséklődik, de még így is élénk lesz az ÉNy-i légmozgás. 9-14 fok valószínű.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak elszórtan fordul elő csapadék. Kissé melegszik a levegő: 11 és 15 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap erősen felhős idő ígérkezik, elsősorban a délnyugati tájakon többfelé esővel. 13 fok körül várható a maximum.

Emelkedik a gázolaj ára

Emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik.

Az emeléssel a gázolaj átlagára 348-349 forintra nő, a benziné 339-340 forint marad.

Az üzemanyagok ára legutóbb szombaton változott, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 6,35 forinttal, a gázolaj átlagára bruttó 12,70 forinttal nőtt. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Boldog névnapot

Október 5. az év 279. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 87 nap van hátra.

Ma az Aurélokat ünnepeljük.

Az Aurél férfinév a latin Aurelius nemzetségnévből származik, amelynek jelentése: aranyos. Női párja: Aurélia.

Távkapcsoló

A TV2-n Nicolas Cage áll Fegyverneppernek, az RTL Klubon továbbra is Szulejmán uralkodik, a Duna TV a Szamárköhögést adja. A Viasat6-on indul a Teen Wolf - Farkasbőrben második évadja, a HBO 22.15-kor belekezd a nagyon várt Westworldbe, az OzoneNetworkön megtudhatjuk, hogyan készül a hőlégballon, illetve a végtagprotézis.

Mozipremierek

Kubo és a varázshúrok
A lány a vonaton
Nézd, ki van itt
Pizsamaparti
Virsliparti
Tűz a tengeren