Négy százalékponttal erősödött a Fidesz–KDNP tábora augusztushoz képest – írja a Magyar Idők a Nézőpont Intézet számára készített közvélemény-kutatására hivatkozva.

A napilap a keddi számában arról ír, hogy a Nézőpont Intézet kvótareferendum előtt, ezer fő megkérdezésével készített felmérése szerint a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 36 százaléka támogatja.

A felmérésből az is kiderül, hogy a Jobbik egy százalékpontot vesztett, az eddigi 12 helyett már csak 11 százalékos a támogatottsága. Az MSZP változatlanul 10, a DK pedig 1 százalékpontos csökkenés után 6 százalékon áll. Az Együttel továbbra is 2, a Fodor Gábor vezette Liberálisokkal 1, míg az LMP-vel az augusztusi 4 százalék után a teljes felnőtt népesség 3 százaléka szimpatizál.

A kutatás szerint most először a Kétfarkú Kutya Párt is elérte az 1 százalékot – olvasható a lapban.

A Nézőpont Intézet mérései szerint a listás eredményeket nézve a kormánypártok 49 százalékon állnak, míg a Jobbik 20, az MSZP 10, a DK 7, az Együtt 2, a PM és a Liberálisok 1-1, az LMP mindössze 4, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékon.

Ebből az következik, hogy ha vasárnap tartanák a választásokat, a kormánypártok újból kétharmados többséget szereznének – írták.