Riasztást adtak ki az eső és a szél miatt két megyére

esernyő gyalogos IDŐJÁRÁS ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ szeles SZEMÉLY München, 2015. március 31.
Egy nő a viharos erejű szél által kicsavart esernyőjével Frankfurtban 2015. március 31-én. (MTI/EPA/Boris Rössler)
München, 2015. március 31. Egy nő a viharos erejű szél által kicsavart esernyőjével Frankfurtban 2015. március 31-én. (MTI/EPA/Boris Rössler)
Vágólapra másolva!
Sok eső várható csütörtökön Veszprém és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Vágólapra másolva!

A met.hu szerint a legmagasabb hegyekben (kb. 500-600 m felett) az esőt, záport havas eső, hó válthatja fel.

Esős, szeles napok jönnek Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

Bizonytalan vastagságú, átmenetileg megmaradó hó inkább csak a legmagasabb hegycsúcsokon, például a Kékesen valószínű. Egy-egy záport jég- vagy hódara, kis valószínűséggel pedig dörgés, villámlás kísérhet.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken északnyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagyobbik részén kisüt a nap, de északkeleten még erősen felhős idő várható többszöri záporokkal. Reggelre 1 és 6 fok közé süllyed a hőmérséklet, de

a tartósabban derűs északnyugati tájakon már fagyhat is. Délután 12-13 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás pár órás napsütéssel. Zápor csak elvétve alakul ki. 10-16 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap a kezdeti napos idő után fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délutántól délnyugat felől elered az eső. 14 fok körül alakul a csúcsérték.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A nap első felében többfelé, délután már csak szórványosan fordul elő csapadék. 12-13 fok körül várható a maximum.