Harminc migránst szállított egy teherautóban

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy 32 éves tiszaalpári férfi ellen, aki 2015. szeptember 8-án Ásotthalom közeléből 31 migránst akart egy kisteherautóban Budapestre csempészni, de Kecskemét közelében a tiltott határátlépőkkel együtt elfogta néhány pénzügyőr.
Vágólapra másolva!

Egy 32 éves férfi 2015. szeptember 8-án reggel elindult egy bérelt kisteherautóval a szerb-magyar határhoz. Ásotthalom közelében harmincegy egy embert felvett, pedig tudta róluk, hogy illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt.

A sofőrt egy ismeretlen ember bízta meg a "munkával", akivel telefonon tartotta a kapcsolatot.

A 24 férfi, 3 nő és 4 gyermek úti célja Németország volt. A férfinek az volt a feladata, hogy Budapestig elvigye őket. Elindultak az M5-ös autópályán a főváros felé. A sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán viszont néhány pénzügyőr megállították a kisteherautót, ami pont előttük haladt.

Azt mondták, azért lett gyanús, mert folyamatosan imbolygott, a hátulja pedig nagyon „leült". A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint

a raktérbe zsúfolt, szorosan egymás mellett álló migránsoknak a szállítás - a levegőhiány, a sötétség, a túlmelegedés és a kiszáradás veszélye miatt - testi és lelki gyötrelmet okozott.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását. Az ügyészség "több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészéssel" vádolja a férfit. Az ügyész börtönbüntetést kért és azt kezdeményezte, hogy tiltsák el a közügyektől. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.