Dohánybolti tolvajokat fogtak

2016.10.08. 10:30

Több rendbeli lopás miatt kell felelnie egy 28 éves és egy 36 éves férfinek.

Nógrád és Pest megyei dohányboltokba tört be két férfi és a MÁV-tól is lopottForrás: Police.hu

A rendőrség ügyeletére július 24-én 6 óra 47 perckor érkezett a bejelentés, hogy az ipolyvecei dohányboltba betörtek. A telefonáló azt mondta, különféle dohányáruk hiányoznak és sok pénz is eltűnt a kasszából. De nem ez volt az egyetlen helyszín, ahonnan felhívták a rendőrséget. Július 24-e és augusztus 20-a között a Nógrád megyei Nőtincsről és Alsópetényről, a Pest megyei Vácdukáról és Bernecebarátról is emiatt telefonáltak.

Mindenhol betörték a dohányboltok ajtaját és az alsópetényi üzlet kivételével, mindenhonnan loptak dohányt és pénzt is.

Egyetlen helyről nem loptak dohányt és pénzt, nem tudni, miértForrás: Police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának, a Rétsági Rendőrkapitányságnak és a Balassagyarmati Rendőrkapitányságnak a munkatársai közösen kezdtek nyomozni az ügyben. Kiderítették, kik lehetett a tolvajok.

Egy 36 éves becskei és egy 28 éves váci férfi ellen adtak ki elfogatóparancsot.

Nyomokat hagytak maguk utánForrás: Police.hu

A nyomozás során az is kiderült, hogy nem csak pénzt és dohányt loptak a tolvajok. A rendőrök szerint a két férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy július 29. 14 óra és július 30. 6 óra között Nagyorosziban a Magyar Államvasutak egyik épületének is ők feszítették fel az ajaját. Innen

egy láncfűrészt, egy sínvágót és egy fűkaszát loptak el a tartozékaival együtt. 

Kesztyűben dolgoztakForrás: Police.hu

A lopott tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták a nyomozók. Az idősebb tolvaj augusztus 24-én késő délelőtt önként feladta magát a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon. A nyomozók azonnal őrizetbe vettek. Az illetékes bíróság pedig augusztus 26-án elrendelte a házi őrizetét - írta meg a police.hu.

A módszerük az volt, hogy betörték az ajtótForrás: Police.hu

A férfi társát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Célkörözési Csoport rendőrei csütörtökön fogták el Cselőtepuszta területén. A fiatalabb férfit a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra vitték, őrizetbe vették, és kérték az előzetes letartóztatását.

A két férfi ellen "ötrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség kísérletének" megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonásával folytatják az eljárást.