Mélygarázsba dőlt egy ház Debrecenben

2016.10.09. 11:28

Egy épülő mélygarázsba dőlt egy lakóház egy része Debrecen belvárosában a Hunyadi utcában. Senki nem sérült meg. 

Rácz Máté, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője azt mondta, a baleset vasárnap éjszaka, két óra körül történt.

A Dehir.hu kiderítette, hogy házban heten életvitelszerűen, hárman pedig albérletben éltek. Hatalmas robajt hallottak. Ezután mindenkinek sikerült kimenekülnie, senki sem sérült meg. A ház lakóit átmenetileg egy közeli épületben szállásolták el.

Feltételezhetően az épület melletti építkezés miatt omlott be a sorházi lakás tűzfala és egyik szobája”– írta a debreceni újság.

Forrás: haon.hu/Derencsényi István

A tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel együtt még éjszaka kizárták az összedőlt épületből a közműveket, és emberek után kutatva átvizsgálták a romokat, de senkit sem találtak.

A debreceni önkormányzat "együttérez a tragédia miatt nehéz helyzetbe került emberekkel és igyekszik minden tőle telhető segítséget megadni részükre" - áll a közleményükben. "Ha a vasárnap reggel a Hunyadi utcán történt falomlással kapcsolatban az ilyenkor szükséges kormányhivatali vizsgálat megállapítja, hogy az érintett lakóingatlan életveszélyessé vagy lakhatatlanná vált, akkor az önkormányzati lakásgazdálkodással foglalkozó Cívis Ház Zrt.

soron kívül határozott időre, hat hónapra elhelyezést biztosít a bajba jutott családoknak

- írják. 

Forrás: haon.hu/Derencsényi István

Papp László polgármester egyébként úgy döntött: a családok, ha igénylik, a rendkívüli élethelyzetükre tekintettel soron kívüli szociális támogatásban részesülhetnek, amelynek átutalásáról a jövő hét első napjaiban gondoskodik a debreceni önkormányzat.