Tarlós: Valakik direkt hátráltatják a metrófelújítást

Tarlós István, Budapest főpolgármestere, interjú
Vágólapra másolva!
"Valakik" tudatosan húzzák az időt a buszszolgáltatási tender ügyében, mert nem áll rendelkezésre elegendő magyar busz – mondta Tarlós István. A főpolgármester szerint emiatt csúszik a 3-as metró felújítása is, ami viszont már "nem csak a városnak, a kormánynak is káros".
Vágólapra másolva!

Tarlós István szerint "valakik" azért hátráltatják a 3-as metróvonal felújításának elkezdését, mert nem áll rendelkezésre megfelelő számú magyar busz a metrószerelvények pótlására. "Ezek a valakik nem a fővárosi önkormányzatnál vannak" – mondta a TV2 Mokka című műsorában.

"Ez már nemcsak a város, hanem a kormány ellen is van"

– tette hozzá. Tarlós jelezte: amíg nincs elég csuklós busz, nem lehet megállítani a metrót, és nem lehet elkezdeni a felújítást. Azt is mondta, értelmetlennek, alaptalannak látszik a busztenderrel kapcsolatban benyújtott felülvizsgálati kérelem.

Tarlós István főpolgármesternek az a gyanúja, valakik direkt hátráltatják a metrófelújítást Forrás: Bielik István - Origo

Úgy fogalmazott,

Tarlós István azt mondta, "ha valakik sikerrel hátráltatják a folyamatokat", akkor a felújítás befejezése átcsúszhat 2020-ra.

A 3-as metróvonal felújítása már nem halogatható Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Azt is mondta, járt Orbán Viktor miniszterelnöknél, aki már egyszer beavatkozott az ügy egy folyamatába, és akkor az felgyorsult, és most is ebben bízik. A főpolgármester a TV2 reggeli műsorában arra is reagált, hogy vasárnap tüntettek a Római-parton a mobilgát ellen, amit – mint mondta – ő nem is ért.