Vágólapra másolva!
Egy doboz cigaretta és a barátnőjét ért "sérelem" miatt szúrta nyakon áldozatát a budapesti férfi, két évtizedre is rácsok mögé kerülhet.
Vágólapra másolva!

Emberölési kísérlet miatt emelt vádat hétfőn a Fővárosi Főügyészség egy 34 éves, többszörösen büntetett előéletű budapesti férfi ellen, aki a gyanú szerint

egy doboz cigi miatt is képes lett volna gyilkolni.

A támadás 2015 novemberében, a XVIII. kerületi Havanna-lakótelepen történt: a vádlott és barátnője leugrottak egy helyi trafikba, a férfi sorsjegyeket vásárolt, párja pedig kint várakozott a dohánybolt előtt.

Megtorolta a visszautasítást

A 24 éves nő unalmában cigarettát kért egy, a boltból kilépő férfitől, aki visszautasította kérést, illetve felajánlotta, hogy ezer forintért eladja az éppen akkor vásárolt doboz cigarettát. A nő erre sértetten futott be a boltba, és elmesélte párjának, milyen méltánytalanság érte.

A vádlott nem sokat teketóriázott: kirohant az üzletből

az idegen után futott, megrugdosta, majd zsebkésével nyakon is szúrta

az áldozatot. A döfés ütőeret ért, amit a támadó is észrevett: visszatért a bolthoz, beszámolt a történtekről a késelést amúgy tétlenül figyelő partnerének, majd sietősen távoztak.

A rendelőig botladozott

A megkéselt férfi eközben sebét szorítva elbotladozott a a XVIII. kerületi Kondor Béla sétányon lévő orvosi rendelőhöz,ahol a helyszínre riasztott mentők megmentették életét.

A vádlott egy másik ügyben jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti, és többszörös visszaesőnek számít. A főügyészség a tavaly novemberi késelés miatt letöltendő fegyházbüntetést kért rá.

Mivel a támadást emberölési kísérletnek tekintik, a késelő akár huszonkét és fél évre is fogságba kerülhet, barátnőjének pedig segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie.