Németh Szilárd: A biztonság a legfontosabb

Németh Szilárd
Németh Szilárd maradt a Magyar Birkózó Szövetség elnöke
Vágólapra másolva!
A szolgáltatóknak fel kellett volna figyelniük arra, hogy egy magánszemély kétszázezer SIM-kártyát vásárolt. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerint a szolgáltatóknak előtérbe kellene helyezniük a biztonságot. 
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: kérdés, miért nem vették észre, hogy egy magánszemély kétszázezer SIM-kártyát vásárolt.

Németh szerint a szolgáltatóknak fel kellett volna figyelniük arra, hogy egy magánszemély kétszázezer SIM-kártyát vásárolt Forrás: MTI/Illyés Tibor

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, fontos a haszon, de elfogadhatatlannak tartja, hogy gazdasági indokokkal mindent meg lehessen magyarázni, az emberek biztonsága ennél jóval többet ér.
A Terrorelhárítási Központ szombaton azt közölte, hogy összesen nyolc, a párizsi és brüsszeli merénylőkhöz köthető hívószámot azonosított be, amelyek közül

hatot aktiváltak annak a hajléktalan férfinak a nevére, akinek nagyszámú magyar mobiltelefon-előfizetése volt.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy

szigorítani kell a távközlési törvényt,

mert biztonsági kockázatot jelent, hogy a jelenlegi szabályok lehetővé teszik akár 200 ezer SIM-kártya vásárlását is egy személy nevében. A kormánypárti politikus azt mondta, hogy az érintett távközlési cégek képviselőivel is elkezdődik az egyeztetés, amelynek eredményeként még idén módosíthatják a távközlési törvényt.