Előzetesbe került a Fertőendréden meghalt csecsemő anyja

család, Csecsemőgyilkosságok: mi lehet az indíték?
Vágólapra másolva!
Előzetesbe került a fertőendrédi nő, akit nyolc hónapos csecsemőjének halála miatt tartóztattak le. A rendőrség halált okozó testi sértés miatt nyomoz a sokkoló ügyben.
Vágólapra másolva!

Holtan találtak egy nyolc hónapos lány csecsemőt szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőendréden, a gyermek halála miatt az anyát tartóztatták le.

Bántalmazhatták a gyereket

A haláleset megdöbbentette a községet, a legtöbben nem szívesen beszélnek a történtekről – írta a tragédiáról elsőként beszámoló Kisalföld. Mint az Origo megtudta,

a fiatal anya ellen halált okozó testi sértés gyanújával indult eljárás, kedden pedig előzetes letartóztatásba került.

A rendőrség ugyanakkor vizsgálja az apa felelősségét is.

Hírzárlatról beszélnek

Lapértesülés szerint a fiatal pár az Alföldről költözött az alig 700 lakosú községbe, és Ausztriába jártak át dolgozni, Fertőendréden pedig csak albérletet tartottak fent.

Megkerestük a település polgármesterét, Horváth Attilánét is, ő azonban hírzárlatra hivatkozva nem akart beszélni a történtekről – az Origónak nyilatkozó helybeliek pedig állításuk szerint nem tudtak, vagy csak keveset tudtak a szombat esti tragédiáról.

Annyi azonban kiderült, hogy az áldozat szüleit zárkózott embereknek ismerték: a család a helyi Szent István utcában lakott, de még az utcában élő, megkérdezett férfi sem ismerte őket igazán.