Ma már többet látjuk a napot

napsütés Duna, margitszigeti hífő, alacsony vízállás, napsütés
Duna, margitszigeti hífő, alacsony vízállás, napsütés
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön lassan tovább szakadozik a felhőzet, de főleg a középső tájakon estig erősen felhős lehet az ég. Elszórtan fordul már csak elő csapadék. Kissé már melegszik a levegő:

9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, csak néhol alakulhat ki zápor. A keleti szél megélénkül. Reggel 3, délután 13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap erősen felhős, és borult időszakok váltakozhatnak. Kisebb eső, záporeső bárhol kialakulhat. A keleti. északkeleti szél többfelé lesz élénk. 11 és 17 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Boldog névnapot

Október 12. az év 286. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 80 nap van hátra.

Ma az Edéket és Kálmánokat ünnepeljük.

Az Ede férfinév az Edvárd, Eduárd nevek német rövidülése. A Kálmán török eredetű régi magyar személynév. Jelentése: maradék, életben maradt. Ma Ében, Edgár, Eduárd, Edvárd, Edvarda, Fatima, Fatime, Jagelló, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Káleb, Romulusz, Teofil névnap is van.

Távkapcsoló

A TV2-n folytatódik az NCIS, az RTL Klubon a Helyszínelőkből, a Duna TV-n a Munkaügyekből érkezik új rész. A Prime-on 22 órától jön a Gotham új epizódja, a LifeNetworkön a Szerelem tálalva párjaival vacsorázhatunk; az RTL II-n a Való Világ 8-cal, a Super TV2-n a Börtönregény című akciófilmmel múlathatjuk az időt.

Mozipremierek

  • Inferno
  • 24 hét
  • Titkok és vallomások
  • Az utolsó tangónk