Vádat emeltek a kukoricába fulladt fiú halála miatt

2016.10.13. 20:16

Egy vállalkozót és alkalmi munkását vádolják, amiért tavaly novemberben kukoricaszárítóba fulladt egy kisgyerek Sombereken.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja a Mohácsi Járási Ügyészség azt a sombereki vállalkozót és alkalmazottját - az áldozat apját - akik nem előzték meg, hogy egy fiú terménybe fulladjon a vállalkozó telephelyén.

Játék a halállal

A tragikus baleset 2015. november 3-án történt: mindkét férfi a telephelyen volt ,és tudták, hogy az áldozat barátaival ott játszik a tárolók közelében, de nem zavarták el őket onnan. 

A gyerekek bebújtak az egyik terményszállítóba, amiben hat méter magasan állt a szemes kukorica. Egyikük felmászott egy halom tetejére, hogy lecsússzon, a lejtő alján azonban a szemek szétváltak súlya alatt, és ráomlott a két szomszédos halom is.A fiú elsüllyedt és megfulladt a terményben, esélytelen lett volna kimenteni a tároló aljáról.

Több szabályt is megszegtek

Az ügyben kirendelt szakértők szerint az apa és főnöke több foglalkozási szabályt szegett meg, ami közvetlen összefüggésben állt a gyermek halálával és két társának életveszélybe kerülésével.

A vállalkozó és az áldozat apja egytől öt évig szabadságvesztésre is számíthat, ha a bíróság is megállapítja bűnösségüket.