Újabb részletek a Népligetben meggyilkolt nőről

2016.10.15. 09:58

Negyvenéves, szőke, erős vonású asszony, akire egy kutyasétáltató találhatott rá: a nyomozók már azonosították a Népligetben történt gyilkosság áldozatát. Valószínűleg megerőszakolták, a parkban pénteken is nagyon sok volt a rendőr.

Kocogó fiatal nő vagy a parkban dolgozó prostituált – a Népligetben rendszeresen sétálók véleménye is megoszlott arról, hogy ki lehet a park egyik elhanyagolt, bokros részén meggyilkolt áldozat.

Félnek lejönni 

A járókelők maguk is mondják,  a Népliget zűrös hely, főként sötétedés után, de a gyilkosság híre így is felzaklatta őket: „Évek óta ide hozom a kutyát, lassan már 

ott tartok, hogy nem merek kijönni a parkba” 

– mondta az Origónak egy kutyát sétáltató asszony. 

A BRFK bűnügyi bevetési osztálya is megjelent csütörtökön a NépligetbenForrás: Origo

Egy idős férfi tudni vélte, hogy a nőt halála előtt többen is megerőszakolták, mások arról beszéltek, hogy a holttestet egy kutyasétáltató fedezte fel csütörtök reggel. 

Ismerik az áldozatot

Az viszont egyértelműen kiderült, hogy a rendőrség egy ideje már tudja, ki az áldozat. A korábban is szűkszavúan nyilatkozó hatóság kérdéseinkre csak egy információt árult el, ami megerősíti, hogy azonosították a holttestet: válaszuk szerint 

 a holtan talált nő 40 éves. 

Erőszak történhetett

Nem hivatalos információink szerint az asszony altestét lemeztelenítették – ez nemi erőszakra vagy annak kísérletére utal –, a fejére pedig erős ütést vagy ütéseket mért a támadó. 

A megkérdezettek közül többen is arról beszéltek, hogy a rendőrök egy szőke, jól öltözött, kissé erős vonású, 40–50 év közötti asszony fényképét mutatták meg nekik, és hogy a rendőrök a liget környéki épületekben is adatgyűjtést végeztek. 

Csikk, pad, DNS

A rendőrség csütörtök délelőtt elképesztő erőkkel ment ki a helyszínre, ennyi helyszínelőt, taktikai mellényes bűnügyi nyomozót utoljára a Teréz körúti robbantás után láthattunk egy helyen. 

Elmosódott lábnyom, cigarettacsikkel: egy, a helyszínen rögzített bűnjelek közülForrás: Origo

Rengeteg nyomot rögzítettek – fényképeink alapján egy eltaposott csikket, egy elmosódott lábnyomot és egy pad környékét is fontosnak tartották a történtek feltérképezéséhez. Szemtanúk szerint 

a nyomozók DNS-mintát is vettek a környék ismert kétes alakjaitól, 

ami azt jelentheti, hogy sikerült idegen DNS-t rögzíteniük. 

Civilnek tűnnek

A rendőrök pénteken is szinte megszállva tartották a parkot. A Police feliratú szalagok nagy részét ugyan leszedték – csak a tényleges bűnügyi helyszínt, a teniszpálya mögötti elhanyagolt, borostyán befutotta tisztást övezi kordon több száz négyzetméteren –, de a park különböző pontjain rendőrautók álltak. 

Bűnjelek sorakoztak a tisztáson álló pad körül isOrigo

Egy „civil kocsi” pedig óránként többször is lassan végiggördült a főbb útvonalakon, mintha a gyilkos visszatérésére számítanának. 

Kérdezősködés közben mi is belefutottunk civil ruhás nyomozókba, akik azt mondták, nem nyilatkozhatnak az ügyről. 

Elvész a nyom

A Népligethez több híres bűntényhez is kapcsolható mint elkövetési helyszín vagy az események egyik állomása. Itt veszett nyoma a magát profin álcázó Teréz körúti merénylőnek, és itt vehette fel gyilkosa a 2016 márciusában brutális módon meggyilkolt fiatal kakucsi lányt, Vivient is. A 40 éves áldozat meggyilkolása előtt egy héttel pedig egy idős asszonyt vert meg és rabolt ki a parkban két férfi és egy nő. 

A prostituáltak találkozóhelyeként ismert Népligetet óriási kiterjedése és viszonylagos őrizetlensége is kockázatos hellyé teszi – területén alig látni térfigyelő kamerákat, annál több viszont a rosszul belátható, bokros-fás zug, ahol szinte bármi megtörténhet. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK