Egy furgon lehet az újabb nyom a népligeti gyilkosság ügyében

2016.10.16. 19:40

Egy fehér furgon körül vizsgálódtak a rendőrök, köze lehet a csütörtöki, Népligetben történt gyilkossághoz.

Ismét nyomozók tűntek fel vasárnap este a Népligetben, és egy elhagyatottnak tűnő autót vizsgáltak a Planetárium előtti parkolóban.

Fehér Ford lehet az újabb nyom

Az ORFK sajtószolgálata kérdésünkre csak annyit közölt, hogy "nyomozati cselekmény történik" a kérdéses helyszínen – ez, és nem hivatalos háttér-információnk is arra utalnak, hogy a rendőrség új nyomot talált a csütörtökön történt népligeti gyilkosság ügyében, az autó pedig fontos szerepet játszhat a bűnügy feltárásában.

Egy fehér Ford Transit miatt jelentek meg újra nyomozók a NépligetbenForrás: Origo

Úgy tudjuk, a rossz állapotú fehér Ford Transitot a nyomozók lefoglalták, és egy saját telephelyen folytatják majd le a részletes bűnügyi vizsgálatot. Nem ez az egyetlen fejlemény csütörtök óta: értesüléseink szerint a gyilkosság kapcsán egy, a parkban gyakran megforduló hajléktalan férfi is a hatóság látókörébe került.

Járókelők találtak rá

Október 13-án délelőtt egy középkorú nő félig lemeztelenített holttestére találtak járókelők a Népliget egyik elhanyagolt tisztásán, a Vajda Péter utca közelében.  Az áldozatot többször nagy erővel fejbe vágta, és – a jelek szerint – megerőszakolhatta gyilkosa Az eset nagy felháborodást váltott ki, és jelentős rendőri erőket mozgatott meg – a Népligetet csütörtök délután valósággal megszállták a bűnügyi helyszínelők és bevetési egységek. Pénteken is több rendőrautót, civil ruhás nyomozókat láttunk a Vajda Péter utca környékén - a rendőrök ekkor már

tudták, ki az áldozat,

de csak életkorát árulták el, annyit, hogy negyvenéves.

Szőke, markáns arcvonású, jól öltözött

Az Origónak nyilatkozó kutyasétáltatók, a park rendszeres látogatói akkor arról beszéltek az Origónak, hogy a rendőrök egy negyvenes, markáns arcvonású, jól öltözött szőke nő fényképét mutatták nekik.

Helyszínelők október 13-án, a Népligetben lekordonozott zóna előttForrás: Origo

Volt, aki úgy tudta, hogy a környék ismert, kétes alakjaitól is DNS-mintát vettek a gyilkossággal kapcsolatban, ebből pedig következhet, hogy a rendőrség idegen DNS-t is rögzíthetett az áldozat testén vagy környezetében.