Hivatali vesztegetéssel vádolják Szigetvár volt polgármesterét

Vágólapra másolva!
Az ügyészség hivatali vesztegetés miatt emelt vádat Szigetvár volt polgármestere, a polgármester nevelt fia és egy önkormányzati képviselő ellen.
Vágólapra másolva!

A 2010-es választások után az önkormányzat többségi tulajdonában lévő vízközmű szolgáltatást biztosító kft. ügyvezetője a polgármester nevelt fia, míg a polgármester a felügyelőbizottság elnöke lett.

A jogszabályváltozások miatt a város vízközmű-szolgáltató kft-je más szolgáltató cégekbe olvadt, azonban a képviselő-testület úgy döntött, hogy a város számára fontos szigetvári gyógyfürdő és tanuszoda, és a gyógyfürdőhöz kapcsolódó hotel, a város tulajdonában marad. Ennek működtetésére egy új gazdasági társaságot akartak alapítani.

A polgármester azt szerette volna, hogy az új cég ügyvezetője is a nevelt fia legyen. Ezt a képviselő-testület egy része azonban nem támogatta. A polgármester több képviselőt is megkeresett azzal, hogy támogassák, ők azonban nemet mondtak, ezért megkeresett egy olyan képviselőt, aki akkor külföldön dolgozott. Mivel annak nem volt pénze hazautazni, hivatali autót küldött érte.

A szavazáson a férfi támogatta is a polgármestert, amiért később cége több, mint 3.800.000 forintos megbízást kapott, úgy, hogy azért semmit sem csinált.

Az ügyészség most a volt polgármestert és nevelt fiát vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel, míg a volt képviselőt hivatali vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel vádolja.