Október 23-án délután 3-kor beszél Orbán Viktor

zászlófelvonás
Budapest, 2014. október 23. Ünnepi zászlófelvonás az Országház előtti Kossuth Lajos téren az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján, 2014. október 23-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A hősiesség, a köszönetadás és a szabadság lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára szervezett megemlékezés központi gondolata - közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Vargha Tamás azt mondta: 1956 októbere hősiességet és önfeláldozást követelt. Azok a hétköznapi fiatalok, akik 1956-ban az utcára mentek, történelmet írtak, "gondolkodás nélkül áldozták fel életüket a magyar szabadságért és függetlenségért".

A központi programok közül kiemelte, hogy október 23-án, vasárnap, a magyar szabadság ünnepén mindenkit, minden magyart várnak délután 3 órára a Parlament előtti Kossuth Lajos térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság elnöke mond beszédet.

Ünnepi zászlófelvonás is lesz az Országház előtti Kossuth Lajos téren Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szabó László programigazgató elmondta: a programokat az 1956-os emlékbizottság koordinálja. A központi rendezvények keretében már október 22-én, szombaton is lesznek megemlékezések, koszorúzások, fáklyás felvonulás. A programok biztonságos lebonyolításáért szokás szerint az Operatív Törzs felel majd - mondta.

A forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából szervezett központi rendezvényekről részletes leírás található az oktober23.kormany.hu oldalon.