A DK szóvivője szerint Orbán mozgatja Juhász Pétert

2016.10.18. 14:56

Vita kerekedett abból, hol, és milyen módon tüntessen az ellenzék október 23-án. Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Parlamenthez szervez tüntetést, ahol Orbán Viktort akarják kifütyülni, míg az ellenzék másik része ugyanabban az időben a Blaha Lujza téren tüntet. Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője szerint nem véletlen, hogy Juhász rászervez az ellenzéki tüntetésre, szerinte ez olyan, "mintha Orbán rendelte volna".

Juhász Pétert a Vasárnapi Hírek kérdezte az október 23-i közös, ellenzéki tüntetésről, amire Juhász azt mondta: Másról szól a politikánk: nem a nagy összefogásdiról, és nem hiszem, hogy jó ötlet Gyurcsány Ferencet rehabilitálni.

A nyilatkozaton több DK-s politikus is felháborodott. Vágó István a Facebookon értetlenkedett Juhász kijelentésén, ehhez a vitához szólt hozzá Gréczy Zsolt, a párt szóvivője is - írja a Mandiner.

Vágó István azt rótta fel Juhásznak, hogy ezzel rászervezett az ellenzéki pártok éppen akkor kezdődő demonstrációjára: Épp akkor kezdődik az ellenzéki pártok tüntetése a Blaha Lujza téren. Nem tudom elhessegetni magamtól a gondolatot, hogy a felszólításod ezt nem hagyta figyelmen kívül.

Juhász Péter erre azzal válaszolt, hogy mi arról beszéltünk, hogy máshova megyünk, mert azt fontosabbnak tartjuk, mint ezt. 

Gréczy Zsolt is hozzászólt a vitához, szerinte nem véletlen, hogy Juhász rászervez az ellenzéki tüntetésre, sőt: Az a baj, hogy hülyének néz mindenkit. Először nemet mondanak a közös október 23-ra, aztán elé, majd rászerveznek... mintha Orbán rendelte volna.

Juhász azt is írta, hogy a szövegkörnyezetéből kiemelt mondata, miszerint nem "összefogás a politikánk" az az október 23-ai tüntetésre vonatkozott, és a Parlament előtti tüntetést már korábban eltervezték.