Teréz körúti robbantás: elhagyhatták a kórházat a megsérült rendőrök

2016.10.18. 21:02

Több, mint három hét után elhagyhatta a kórházat a szeptember 24-i Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr, akiket a merénylet után Orbán Viktor kormányfő és Pintér Sándor belügyminiszter is meglátogatott a kórházban. A járőrök rehabilitációs kezelést kapnak.

Elhagyhatta a kórházat a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A járőrök rehabilitációs kezelésen vesznek részt.

A robbantás célpontjai a rendőrjárőrök voltakForrás: MTI/Lakatos Péter

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat eljárást.

Orbán Viktor és Pintér Sándor meglátogatta a budapesti robbantásban megsérült két rendőrtForrás: police.hu
Orbán Viktor is meglátogatta őket
Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszterrel együtt még október elején meglátogatta a kórházban a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőrt. Előzőleg Orbán Viktor azt közölte: utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy bármi áron fogják el, "vadásszák le" az elkövetőt, és szedjék ki belőle, mit és miért cselekedett.

Profi lehetett a merénylő

Mint arról az Origo is beszámolt, profi diverzáns is lehet a Teréz körúton 19 napja két rendőrt felrobbantó férfi. A merénylet utáni hosszú gyaloglásáról készült felvételeken nemcsak az látszik, hogy átöltözött, de a mozgása is megváltozott. Eddig egy olyan kép sincs, ahol a kamerába nézne.

A robbantóról készült egyik kép, amikor a merénylet előtt betért vásárolni egy boltbaForrás: Origo

Kockáról kockára elemzik a nyomozók az egyre gyűlő kamerafelvételeket. Az eddig közzétett képek, videók alapján nemcsak arra lehet következtetni, hogy az elkövető cserélgette a ruházatát, hanem látszik, hogy megváltozik a mozgása: a támadás idején rögzített mackós mozgás könnyed sétára vált.

Itt már átöltözött a Teréz körúti robbantóForrás: Központi Nyomozó Főügyészség

Az Origo azt is megírta, hogy a Teréz körúti robbantót volt rendőrök között is keresik: a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai sorra keresik fel azokat a volt zsarukat, akiknek fegyelmi vagy más konfliktus miatt szűnt meg a munkaviszonya.

Sőt, a férfit keresve a rendőrök sorra járnak mindenkit, akinek konfliktusa volt a rendőrséggel, köztük azokat, akikről tudják, hogy részt vettek a 2006-os zavargásokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK