Tuzson: A Jobbik nem akarja támogatni a módosítást

2016.10.19. 10:36

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint a Jobbik nem szeretné figyelembe venni az emberek akaratát, és nem fogja támogatni az alaptörvény módosítását.

Tuzson Bence szerdán, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: különös a Jobbik elnökének magatartása, hiszen a párt már a sokadik feltételt támasztja  az alaptörvény módosításához. Korábban szerettek volna egyes rendelkezéseket kétharmados módosításokhoz kötni, voltak módosító javaslataik, legutóbb pedig "ettől szinte teljesen független kérdésben", a letelepedési kötvénnyel kapcsolatban "szeretnének mást, mint korábban".

Az államtitkár méltatlannak nevezte a kialakult helyzetet, azt mondta, nem lehet "kufárkodásnak tekinteni" ezt az ügyet. "Azt gondoljuk, és talán feltételezhetjük is", a valós akarat az, hogy a Jobbik nem szeretné támogatni  az alaptörvény módosítását, nem szeretné figyelembe venni az emberek akaratát, és végül nem fogja támogatni a módosítást – mondta.

Becsapják a választókat 

Tuzson Bence hozzátette: a Jobbik korábbi nyilatkozatai arról szóltak, hogy ezt szeretnék, ám jelenleg "egyre inkább lépdelnek ki" az alaptörvény módosítása mögül, ami szerinte a választók "becsapását" jelenti. 

Tuzson BenceFotó: Adrián Zoltán - Origo

 

Új egység

Közölte: sajnálják, hogy az MSZP nem támogatja az alaptörvény módosítását, mert fontos nemzeti kérdésről van szó, amelyben 3,3 millió ember tett egyértelmű állásfoglalást a kötelező betelepítés ellen. Ők új egységet teremtettek Magyarországért, és ennek az új egységnek a véleményét illik figyelembe venni, hiszen sokkal nagyobb a támogatottsága, mint bármilyen párté valaha is volt az országban – mondta. 

Szerinte akkor lehetünk biztonságban, ha Magyarországon hosszú távon nem lesz kényszerbetelepítés, ehhez pedig egy alkotmánymódosítás jó eszköz. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK