Zárkózott családban élt az a fiatal férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy néhány hete bombát robbantott a Teréz körúton. A most elfogott férfi apja Karmacs volt polgármestere. A robbantó is jó ideig Karmacson élt, amíg néhány éve Budapestre nem költözött az édesanyjához.

Nagyon meglepődtem, amikor meghallottam, hogy elődöm, a korábbi polgármester fiát gyanúsítják azzal, hogy ő követte el a Teréz körúti robbantást – ezt mondta az Origónak Kelemen István, Karmacs polgármestere. Azt is hozzátette, ezzel nem csak ő, a településen mindenki így volt. 

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy azt már tegnap, az elfogás után néhány órával az Origo megírta, a robbantással gyanúsított férfi apja korábban Karmacs polgármester volt. Egészen odáig, amíg a testület nem döntött úgy, hogy nem tudnak tovább dolgozni, ezért a testület feloszlatta magát. 

A jelenlegi polgármester azt mondta, noha elődjét ismeri, a férfi sem vele, sem másokkal nem volt baráti viszonyban, pedig jó ideje a településen él. 

A robbantással gyanúsított férfi még gyerek volt, amikor utoljára látta. 

Pedig egészen néhány évvel ezelőttig a településen lakott. Információink szerint akkor hagyta el a települést, amikor anyjához költözött, aki Budapesten él. 

Ennek ellenére, ahogy a jelenlegi polgármester fogalmaz, az apját rendszeresen látogatta, így többen is látták Karmacson. 

Előjelekről viszont, vagyis mondjuk családi vitákról, senki sem hallott a polgármester szerint, ahogy a viselkedésükön sem látszott semmi. De azt is hozzáteszi, hogy a családról nagyon keveset lehet tudni, zárkózott emberek. Az elfogott férfi édesapja, úgy tudjuk, jelenleg ingatlanközvetítő.