Nem változott a pártok támogatottsága

Vágólapra másolva!
A Fidesz szavazóinak száma a népszavazási kampány alatt folyamatosan növekedett, a párt támogatottsága 26 százalék.  Az MSZP támogatottsága is megmaradt a múlt havi csúcsán és továbbra is 12 százalék, így hibahatáron, de továbbra is megelőzi a Jobbikkot. A Jobbik támogatóinak száma 11 százalék.
Vágólapra másolva!

A Vasárnapi Hírek megbízásából október 11. és 13. között 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A népszavazási kampány hatására már múlt hónapban növekedett a szavazói aktivitás, és ez erre a hónapra is megmaradt. A Népszabadság kiadásának felfüggesztése utáni napokban készített kutatásban az Fidesz, az MSZP, a Jobbik tábora is változatlan maradt a múlt hónap kutatásához képest.

A Fidesz szavazóinak száma a népszavazási kampány alatt folyamatosan növekedett és

ebben a hónapban a múlt hónapban elért csúcspontján maradt - ezzel párt támogatottsága 26 százalék.

A párt támogatóinak aktivitása ebben a hónapban némileg csökkent, múlik a kampány hatása.

Az MSZP támogatottsága is megmaradt a múlt havi csúcsán és továbbra is 12 százalék.

A párt szavazói a kampány lecsengésével ismét a legaktívabbak, így az MSZP hibahatáron, de továbbra is megelőzi a Jobbikkot.

A Jobbik támogatóinak száma is változatlan, 11 százalék.

A párt támogatió továbbra is a legkevésbé aktívak, és meglehetősen magas a párthoz lazán kötődők aránya.

A többi párt megítélése érdemben nem változott.

Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban is elérte az egy százalékot, és a Kétfarkú Kutya Párt is egy százalékon áll.

A kvótanépszavazási kampány felrázta a szavazókat, ami az utána következő hetekben is megmaradt. Ám, ahogy a kampány sem változatott az erőviszonyokon, azóta sem történt érdemi változás a Publicus Intézet szerint. A pártok lényegében megtartották a kampány során szerzett szavazóikat, és a bizonytalanok száma is csak egy százalékponttal növekedett, így az most 42 százalék, ami továbbra is alacsonyabb, mint amit az elmúlt időszakban tapasztalhattunk.