Hiller: A szocialisták nélkül nincs kormányváltás

Hiller István Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának elnöke
Kaposvár, 2016. október 22. Hiller István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának elnöke felszólal a párt választmányi ülésén Kaposváron 2016. október 22-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Az MSZP a demokratikus ellenzék legnagyobb és legszervezettebb ereje, csak vele képzelhető el a jelenlegi hatalom leváltása. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, legyen jószándékú naív, vagy előre spekuláló, az Orbán-kormányt erősíti – mondta Hiller István Kaposváron, a párt országos választmányi ülésén.
Vágólapra másolva!

A politikus úgy vélte,


Arra hívta fel a választmány tagjait, vegyenek részt az új köztársaság tartalmának megfogalmazásában. Beszéljenek arról, milyen egy modern, demokratikus berendezkedésű szabad, igazságos Magyarország, amely képes szomszédaival, társaival jó viszonyban élni, és amely az EU-nak megbecsült, a közösség szabályait együttesen formálni képes tagja.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Hiller István a Népszabadság működésének felfüggesztéséről szólva azt mondta:

ebben az ügyben politikát látnak, ezért

szolidárisak a lappal és annak újságíróival.

A választmányi ülésen megosztotta a hallgatósággal 1956-os élményeit Király Ferenc, az MSZP szolnoki alapszervezetének tagja. A nyugalmazott orvos elmondta, 22 éves orvostanhallgatóként részt vett a budapesti harcokban, fegyvereket töltött, barikádokat épített, látta ahogy harcostársai Molotov-koktélokat dobtak a tankokra.