A Himnuszt is kifütyülték a tüntetők a Kossuth téren

2016.10.23. 17:23

A Juhász Péter és az Együtt felhívására sípokkal érkező tüntetők azt ígérték a gyülekezésnél, hogy csak Orbán Viktor miniszterelnök beszéde alatt fütyülnek majd. Nem így lett. 

A Falk Miksa utca és Szent István körút sarkán tartott sajtótájékoztatót Szigetvári Viktor és Juhász Péter a tüntetés előtt. Azt ígérték, hogy csak Orbán Viktort fogják kifütyülni az Együtt aktivistái, a lengyel elnök beszéde alatt csöndben lesznek. A párt bejelentette, hogy mostantól Orbán Viktor összes nyilvános rendezvényén fütyülni fognak, így akarnak tiltakozni ellene.

Feszült volt a légkör kordonon kívül és belül egyarántFotó: Polyák Attila - Origo

Az eseményen viszont, ahogy már percről percre tudósításunkban is olvashatták, folyamatosan fütyültek, kisebb megszakításokkal. Az ünnepi műsor alatt is sípoltak, fütyültek, kiabáltak, egy idős forradalmárt kifütyültek a színpadon, továbbá Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel államfőt is.

Emellett a lengyel és a magyar himnusz alatt is füttykoncert volt.

A himnusz elején is fütyültek, de ezután a körülöttük álló emberek rájuk szóltak és csend lett. A díszünnepség alatt végig feszült volt a légkör ott, ahol a tüntetők álltak, többször volt dulakodás is, előfordult, hogy a biztonsági őröknek kellett szétválasztaniuk a szemben álló feleket.