A BKK vezérigazgatója szerint szakmailag elfogadhatatlan a metrópótlótender megsemmisítése. Dabóczi Kálmán a Népszavának azt mondta, az üggyel szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés is foglalkozik.

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a Népszavának azt mondta, mondvacsinált, szakmailag elfogadhatatlan okra hivatkozva semmisítette meg a 3-as metrópótlóbusz-tendert a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) szerdán.

Megsemmisítették a tendert

A KDB szerdán közölte, hogy megsemmisítette a BKK által meghirdetett tendert, amelyben a metrópótlás idején szükséges buszkapacitást rendelték volna meg, mert többek között a felhívásból nem derült ki, a buszoknak mikortól kell rendelkezésre állniuk, és kell-e hozzájuk személyzet.

Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatójaFotó: Szabó Gábor - Origo

Dabóczi Kálmán arról beszélt, ha ismét szolgáltatásvásárlásra kell pályázatot kiírniuk, a korábbi tenderen érdemben nem tudnának mit módosítani. A vezérigazgató cáfolta, hogy nem adták meg elég pontosan a konkrét igényeket.

Eddig senkinek sem okozott gondot, hogy szolgáltatásvásárláskor a buszokhoz vezető kell, korábban a Volánbusznak sem– mondta a lapnak a vezérigazgató, aki érthetetlennek nevezte, hogy most miért ilyen mondvacsinált ürügybe kapaszkodik a KDB.

A közgyűlésen is téma lesz

Dabóczi Kálmán azt is elmondta, ha megkapják a KDB határozatát, a BKK-nak 15 napja lesz, hogy jogorvoslatot kérjen. A BKK vezérigazgatója úgy tudja, az üggyel szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés is foglalkozik.