Gundel Takács Gábor a főszereplője a reformáció 500. évfordulójára készült imázsfilmnek. A műsorvezető szerint ma is sokat köszönhetünk Luthernek és Kálvinnak.

Bemutatták a reformáció 500. évfordulójára készített hivatalos imázsfilmet, amelynek a népszerű műsorvezető, Gundel Takács Gábor a főszereplője. A számos közéleti, kulturális és sportműsor házigazdája hívő reformátusként szívesen vállalta, hogy hangját és arcát adja a Reformáció 500 jubileumához.

Rengeteget köszönhetünk a protestáns vallási irányzatok két atyjának, Luthernek és Kálvinnak, akik 500 évvel ezelőtt elmozdították a világot a lelki-szellemi megújulás irányába” – mondta Gundel Takács Gábor, a Reformáció 500 nagykövete.

A film a MITTE Communications kreatív koncepciója alapján készült, a forgatókönyvet pedig Illisz László, az Evangélikus Információs Szolgálat igazgatója véglegesítette. A film szerint a reformáció öröksége az egész történelmen átívelő időtálló üzenet, mely papírrepülő módjára száll közöttünk, és amit már 500 éve lelkesen hirdetünk. A papírrepülő jelképezi Luther 95 tételét, ami a múltból elindulva a film végére eljut a jelenbe.

A videóban az is elhangzik: miközben a teljesebb élet felé haladunk szeretteinkkel,

fontos, hogy felismerjük, amikor mérföldkövekhez érkezünk, megálljunk egy pillanatra, és megértsük, hogyan jutottunk idáig, majd megújult lendülettel folytassunk utunkat.

Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa szerint fontos, hogy a jubileumot méltóképpen megünnepeljük, mivel a 2017-es év is erről fog szólni. Ezért több csatornán szeretnék terjeszteni a reformáció üzenetetét, ennek pedig hatásos eszköze lehet az imázsfilm.

Luther 95 tételét jelképezi a papírrepülőForrás: Origo

A 2016–2017-es években a Reformáció Emlékbizottság a különböző tudományos, oktatási és művészeti programok mellett számos pályázattal és kreatív kampánnyal hívja fel a figyelmet a jubileumi év jelentőségére. A most megjelent videó mellett a jövő év elején átadnak egy, a reformáció emlékezetét megörökítő kortárs köztéri installációt, valamint a reformáció népszerű alakjait és eseményeit megörökítő GIF-kampányokat is indítanak.

A Reformáció 500. évfordulójára készített imázsfilmet bárki megnézheti a Reformáció 500 Youtube csatornáján, és egész októberben találkozhat vele az MTVA műsoraiban és a rádiókban.