Emberkereskedő bűnbanda fejét fogták el

2016.10.26. 08:00

Elfogták egy prostituáltakat külföldön futtató bűnszervezet vezetőjét Budapesten. A rendőrségi elfogásról videó is készült.

Elfogtak Budapesten egy férfit, aki egy emberkereskedelemre szakosodott bűnszervezet vezetője volt; a bűnszervezet Magyarországon toborzott nőket, akiket aztán Franciaországban prostituáltként dolgoztattak – közölte a rendőrség

A 48 éves szegedi férfit – akivel szemben emberkereskedelem miatt a francia hatóságok bocsátottak ki nemzetközi elfogatóparancsot – október 23-án fogták el, Budapesten. A férfi egy magyarokból álló bűnbandát vezetett, amely 2014 óta szállított Franciaországba itthon toborzott nőket. 

Strasbourgban, Nizzában, illetve Bordeaux-ban, bérelt lakásokban és az utcán prostituáltként dolgoztatták a nőket. A bűnözői csoport felderítésére a Nemzeti Nyomozó Iroda a francia hatóságokkal közös nyomozócsoportot hozott létre. 

A banda most elfogott vezetőjét a hatóságok kiadják FranciaországnakForrás: police.hu

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, a bűnszervezet 12 tagját már márciusban, összehangolt akció keretében elfogták a rendőrök. A felszámolt bűnbanda közel negyven prostituáltat futtatott Franciaországban. A banda most elfogott vezetőjét a hatóságok kiadják Franciaországnak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK