Rogán pere Juhász ellen: milyen kapcsolat volt Juhász és Portik között?

Vágólapra másolva!
Folytatódott a Fővárosi Bíróságon Rogán Antal pere Juhász Péter ellen, amelyet személyiségi jogainak megsértése miatt indított a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Rogán Antal nem ment el a tárgyalásra, azt mondta azért, mert az Együtt-alelnök Juhász Péter az elítélt bűnöző, Portik Tamás samesza. A tárgyaláson vallomást akart tenni Portik egykori rabtársa, de Juhász Péter ügyvédje ezt nem engedte.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal nem ment el a tárgyalásra, amit felperesként megtehet. Egy órával korábban sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Ott azt mondta, azért nem megy el, mert nem kíván asszisztálni a Portik Tamással összejátszó Juhász Péter lejárató hadjáratához. Juhászt az elítélt bűnöző, Portik sameszának nevezte.

A miniszter közjegyző előtt tett tanúvallomást, amelyet ügyvédjén keresztül eljuttatott a tárgyalásra. Az ebben foglaltak szerint Rogán Antal kijelentette: nem ismeri Portik Tamást, vele sem közvetlenül, sem közvetve nem volt üzleti kapcsolata,

A felolvasott dokumentumban az is szerepelt, hogy V. kerületi polgármestersége idején minden esetben a jogszabályokat betartva járt el, így az ingatlanértékesítések során is.

A tárgyaláson az ügyvédek kölcsönösen a másikat vádolták, hogy elvették az eljárás méltóságát, és azzal érveltek, hogy az ügyben a másik fél részéről nyilatkozó emberek kijelentéseinek valóságtartalma kérdéses.

Rogán Antal jogi képviselője azt indítványozta, hogy ezt döntsék el azzal, hogy beidézik Menyhárt Attilát, Portik egykori rabtársát, aki akár azonnal hajlandó lenne tanúskodni. Juhász Péter ügyvédje viszont ezt ellenezte. Azt mondta, értelmetlen, mert ellenőrizhetetlen Menyhárt mondanivalója. Így erre nem került sor.

Juhász Péter egyszer szólalt fel a tárgyaláson. Kijelentette, hogy a korábbi bírósági tárgyalást leszámítva egyszer sem találkozott Portik Tamással, így egyikük sem befolyásolta a másikat.

Azt elismerte, hogy F. Erikával találkozott, de csak egyszer. Ekkor a nő egy Rogán Antalt és Portik Tamást együtt ábrázoló fotót adott neki. Hozzátette, nem tett Portiknak szolgálatot, és erre fordítva sem került sor. Erre Rogán Antal ügyvédje úgy reagált: korábban maga Juhász mondta azt, hogy egy borítékot juttatott el Portiknak, amely sajtószemlét tartalmazott.

Portik egykori rabtársa, Menyhárt Attila a tárgyalás után a Ripostnak nyilatkozott. Azt mondta, hogy Portik Tamás, míg közösen töltötték a büntetésüket, többször előre szólt, hogy Juhász mikor mit fog nyilatkozni. "Előre elmondta, dicsekedett azzal, hogy tudja mit fog mondani a legközelebb Juhász... Tudta témákat előre. Azt mondta ez az ő embere..." Hozzátette: "és mindig úgy lett, ahogy előre megmondta, fejből tudta előre...". Azt mondta, ez is bizonyítja, hogy Juhász Péter nem feddhetetlen, becsületes politikus, aminek mutatja magát.

Menyhárt Attila nyilatkozott a TV2 hírműsorának a Tényeknek is. Azt mondta: "Juhász Péter konkrétan Portik Tamás embere, akit ő irányít, szponzorál és azokat a feladatokat végzi el, amiket ő ad neki."

Juhász Péter a tárgyalás után a Facebook-oldalára tett ki egy videót. Ezen azt mondja: Rogán Antal nyolcadik alkalommal nem ment el a tárgyalásra, hogy válaszoljon a kérdésekre.

Juhász Péternek elküldtük kérdéseinket ezzel a perrel és azzal kapcsolatban is, hogy pert vesztett Deutsch Tamással szemben, ha válaszol, frissítjük a cikket.

A per januárban folytatódik.