Videót tett közzé a Terrorelhárítási Központ a bőnyi rendőrgyilkos elfogásáról, a felvételen komoly fegyverarzenál látható.

Felszámolócsapat nyomul be Győrkös István bőnyi házába, a kommandósok viszont harc nélkül fogják el a láthatóan megsebesített, 76 éves férfit – ez is látszik azon a videón, amit csütörtökön a TEK tett közzé a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi elfogásáról.

Távcsöves fegyverrel ölt

A felvétel követi, ahogy a TEK orvosegysége infúzióra köti a földön fekvő gyanúsítottat, és hordágyon kiviszik a házból. A lakásban pisztolyt, antik és ma is használható puskákat, köztük a gyilkossághoz használt távcsöves gépkarabélyt is találtak a kommandósok – az AMD-típusú, házilag optikával ellátott gépfegyver mellett egy teli tár is maradt. 

A TEK orvos kommandósai látták el először a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjátForrás: TEK

A fegyverimádatáról és nyilas eszméiről közismert Győrkös István október 26-án, reggel fél nyolc körül támadt rá a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreire, akik házkutatási paranccsal érkeztek ki bőnyi, Szabadság úti otthonához. 

Az idős férfi gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le a rendőrökre, és  fejbe lőtte Pálvölgyi Péter 46 éves rendőr őrnagyot, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. 

A rendőrök viszonozták a tüzet, és megsebesítették a támadót. Áldozatát még szerdán posztumusz alezredessé léptette elő Pintér Sándor belügyminiszter. 

Nem jöttek, mert nem kérték

Az Origo megkérdezte, hogy miért nem eleve a TEK végzett kutatást a bőnyi férfinál, ha fennállt a gyanúja annak, hogy illegálisan tartott éles fegyver is lehet nála.  A terrorelhárítás válaszából kiderül, hogy a  TEK beavatkozásához a rendészeti szervek előzetes felkérése is kell, eszerint nem kaptak jelzést, illetve felkérést az akcióra a Nemzeti Nyomozó Irodától.