Titokban felosztotta egymás között a választókerületeket az MSZP és a DK a Magyar Idők szerint. Már 2018-ra készülnek. A Magyar Idők információi szerint a két párt különalkut kötött, amelynek eredményeképpen listát készítettek a jelöltekről. Ezen akadnak meglepő nevek, de olyan politikus is, aki akár rajta is lehetne, hiszen korábban nagy fölénnyel győzött, még sincs a jelöltek között. Ő Horváth Imre, aki két éve, a Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi országgyűlési képviselő-választáson szocialista színekben biztosan győzött.

Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 26-ánForrás: MTI/Soós Lajos

2014 novemberében szavazhattak az újpestiek arról, ki legyen a szocialista Kiss Péter utódja. A szavazatok 98,79 százalékának összeszámlálása után az MSZP-s Horváth Imre szerezte meg a helyi lakosság voksainak 50,62 százalékát, a kormánypárti Hollósi Antalra mindössze a választók 30,67 százaléka szavazott. Akkor ezt nagy győzelemként ünnepelték a szocialisták.

„Egyéni képviselőként én azt tűztem ki célul, hogy legyen képviselete Újpestnek, az újpesti polgároknak, és azt gondolom, hogy

ezt parlamenti felszólalásaimban is – akár az egészségügyről, a metróról vagy a Quaestor-ügyről volt szó – képviseltem.

Egyéni képviselőként van irodám, rendszeresen találkozom a lakossággal, és kezeljük az ügyeiket. Két kerületem is van, ebből adódóan nekem két kerület rendezvényein is részt kell venni, ami halmozott feladatokat jelent” – mondta az újpesti képviselő az Origónak.

Jobbra Horváth Imre (MSZP), balra Hollósi Antal Gábor (Fidesz-KDNP) jelölt választási plakátja Újpesten az időközi országgyűlési választás napján, 2014. november 23-ánForrás: MTI/Kovács Tamás

Arról, hogy van-e megállapodás a két párt között, Horváth Imre nem akart nyilatkozni, úgy fogalmazott: a pártok belső ügyeit ő a pártok belső ügyeinek tekinti.

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom”– mondta, majd hozzátette:

Engem senki nem kérdezett meg, olyan nem volt, hogy megkérdezték volna, hogy ki akar indulni.”

A különalku szerint azok, akik 2014-ben nyertek, 2018-ban is megmérettethetik magukat. A szocialista Hiszékeny Dezső, Tóth Csaba, Burány Sándor, Kiss László és Hiller István újra elindulhat, a DK-ból pedig Oláh Lajosnak adnának még egy lehetőséget. A győztes újpesti képviselő viszont nem szerepel ezen a listán, de a terveit ez nem befolyásolja.

Mindenképpen fogok indulni, mert valójában az újpesti lakosság, az újpesti választópolgárok biztatnak. A hírek kiszivárogtak, a lakosság is tud dolgokat. Többen megkerestek már, és azt tanácsolták, hogy nyugodtan induljak el”– mondta az Origónak.

Ha nem az MSZP színeiben, akkor teljesen független színekben is el tudok indulni, de olyan dolgokról nem szeretek beszélni, ami nem biztos”– tette hozzá.

A dokumentum alapján a szocialistáknál még ezek nevek szerepelnek: Molnár Gyula pártelnök, Bárány Balázs, Tüttő Kata, Pál Tibor, Bárándy Gergely és Kunhalmi Ágnes. Gyurcsány Ferenc pártja pedig Vágó Istvánt, Varju Lászlót, Vadai Ágnest, Élő Norbertet és Lakos Imrét indítaná a következő választásokon. A Magyar Idők birtokába jutott dokumentum hitelességét egyébként öt, névtelenséget kérő szocialista politikus is megerősítette.