Mindenkit el tudnak látni a Máltaiak

Gondoskodás Háza Hajléktalan Máltai Szeretetszolgálat Rászoruló Gondoskodás Háza Hajléktalan Máltai Szeretetszolgálat Rászoruló A máltai szeretetszolgálat ételt oszt és orvosi segítséget nyújt a rászorulóknak a Gondoskodás Háza udvarán
A máltai szeretetszolgálat ételt oszt és orvosi segítséget nyújt a rászorulóknak a Gondoskodás Háza udvarán
Vágólapra másolva!
Van elég férőhely a szeretetszolgálat melegedőiben, senkit sem utasítanak el, november közepétől pedig minden nap útjára indul a teajárat.
Vágólapra másolva!

Aba Csaba, a szervezet intézményvezetője az M1-en arról beszélt, kedden kezdődik a téli kiemelt időszak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanellátó intézményeiben. Budapesten ötszáz embert is képesek befogadni éjszakánként.

A máltai szeretetszolgálat ételt oszt és orvosi segítséget nyújt a rászorulóknak Fotó: Polyak Attila - Origo

Az utcán élőket, a főváros különböző pontjain, hat nappali melegedőben és három éjjeli menedékhelyen várják. A téli időszakban irodákat alakítanak át, hogy legyen elegendő férőhely.
A szervezet korábbi közleménye szerint a várhatóan április végéig tartó téli krízisidőszakban az ellátás elsődleges célja, hogy senki se hűljön ki az utcákon, ezért

a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei senkit sem utasítanak el férőhelyhiány miatt.

A máltai szervezet Budapesten kilenc utcai gondozószolgálatot is működtet, ezek elsősorban a budai utcákat, parkokat, kapualjakat járják sorra, és az intézményi ellátást elutasító, a hidegben is kint maradó hajléktalanokról gondoskodnak.

November közepétől minden nap útjára indul a szeretetszolgálat teajárata, amelyen szociális munkás felügyelete mellett már évek óta középiskolás diákok visznek forró teát és szendvicseket az utcán élőknek.