Mínusszal indul a reggel

Duna ÉVSZAK FOLYÓ híd IDŐJÁRÁS köd ködös KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY Szabadság híd TÁJ tél ÉVSZAK FOLYÓ híd IDŐJÁRÁS köd ködös KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY Szabadság híd TÁJ tél Budapest, 2014. január 7.
Sűrű köd a budapesti Szabadság hídnál 2014. január 7-én.
MTI
Sűrű köd a budapesti Szabadság hídnál 2014. január 7-én
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Kedden, mindenszentek napján reggel párás lesz a levegő. A párásság megszűnése után változóan felhős lesz az ég, de csapadékra kicsi az esély. Hideg lesz a reggel: -3 és +5 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Délután 12 fok körüli értékeket mérhetünk. Nem lesz front felettünk.

Szerdán északnyugat, észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte csak elszórtan lehet zápor, majd estefelé délen már tartósabb eső is előfordulhat. Az ÉNy-i szél többfelé megerősödik. Átmenetileg több fokkal emelkedik a hőmérséklet: több helyen lehet majd 15-17 fok.

Csütörtökön délutánig erősen felhős lesz az ég, és elszórtan továbbra is kialakul eső, záporeső. A légmozgás élénk marad. 10 fok köré csökken a hőmérséklet.

Pénteken reggel sokfelé képződhet köd, mely a délelőtt folyamán feloszlik és nagyrészt napos idő alakul ki. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet fagypont körül alakulhat, míg délutánra 10 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála.

Szombaton gyengén felhős, és tartósan ködös, borult területek váltakoznak majd. Délutántól megélénkül a déli szél.

Vasárnap erősen felhős, borongós és szeles időre van kilátás, nyugat felől egyre többfelé esővel, záporral. A déli szél néhol viharossá fokozódik. 15 fok körüli enyhe idő valószínű.

Boldog névnapot

November 1. az év 306. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 60 nap van hátra.

Ma a Mariannákat ünnepeljük.

A Marianna női név a latin Marianus (magyarul Marián) férfinév latin női párjából, a Marianából eredhet, de lehet a Mariann továbbképzése is. A legtöbb nyelvben ma már a Mária és az Anna összetételének tekintik.

Távkapcsoló

A Duna TV vallási témájú filmet ad az ünnepen, 20.25-kor indul a Páduai Szent Antal - A szó, mely éget. Akik könnyedebb hangulatra vágynak, azoknak a TV2 a Páros mellékhatást, a Viasat3 pedig a Másnaposokat adja. Az RTL Klubon jön a Bosszúállók, az OzoneNetworkről megtudhatjuk, milyen Két lábon a Nílus mentén.

Mozipremierek

  • Doctor Strange
  • Bűnvadászok
  • Az eljövendő napok
  • Állva maradni
  • Belle és Sébastien - A kaland folytatódik
  • Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal