Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Kedden, mindenszentek napján reggel párás lesz a levegő. A párásság megszűnése után változóan felhős lesz az ég, de csapadékra kicsi az esély. Hideg lesz a reggel: -3 és +5 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Délután 12 fok körüli értékeket mérhetünk. Nem lesz front felettünk.

Szerdán északnyugat, észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte csak elszórtan lehet zápor, majd estefelé délen már tartósabb eső is előfordulhat. Az ÉNy-i szél többfelé megerősödik. Átmenetileg több fokkal emelkedik a hőmérséklet: több helyen lehet majd 15-17 fok.

Csütörtökön délutánig erősen felhős lesz az ég, és elszórtan továbbra is kialakul eső, záporeső. A légmozgás élénk marad. 10 fok köré csökken a hőmérséklet.

Pénteken reggel sokfelé képződhet köd, mely a délelőtt folyamán feloszlik és nagyrészt napos idő alakul ki. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet fagypont körül alakulhat, míg délutánra 10 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála.

Szombaton gyengén felhős, és tartósan ködös, borult területek váltakoznak majd. Délutántól megélénkül a déli szél.

Vasárnap erősen felhős, borongós és szeles időre van kilátás, nyugat felől egyre többfelé esővel, záporral. A déli szél néhol viharossá fokozódik. 15 fok körüli enyhe idő valószínű.

Boldog névnapot

November 1. az év 306. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 60 nap van hátra.

Ma a Mariannákat ünnepeljük.

A Marianna női név a latin Marianus (magyarul Marián) férfinév latin női párjából, a Marianából eredhet, de lehet a Mariann továbbképzése is. A legtöbb nyelvben ma már a Mária és az Anna összetételének tekintik.

Távkapcsoló

A Duna TV vallási témájú filmet ad az ünnepen, 20.25-kor indul a Páduai Szent Antal - A szó, mely éget. Akik könnyedebb hangulatra vágynak, azoknak a TV2 a Páros mellékhatást, a Viasat3 pedig a Másnaposokat adja. Az RTL Klubon jön a Bosszúállók, az OzoneNetworkről megtudhatjuk, milyen Két lábon a Nílus mentén.

Mozipremierek

  • Doctor Strange
  • Bűnvadászok
  • Az eljövendő napok
  • Állva maradni
  • Belle és Sébastien - A kaland folytatódik
  • Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal