Kontrát Károly: Nincs az országban Ghaith Pharaon nevű ember

2016.11.02. 12:24

Amennyiben Ghaith Pharaon azonos azzal a személlyel, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és Magyarország területére lép, azonnal elfogják – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek, miután az ellenzék az elmúlt napokban össztüzet zúdított a kormányra a szaúdi üzletember személyével összefüggésben.

Kontrát Károly, a BM parlamenti államtitkára a lapnak azt mondta: a magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant.

Az államtitkár kijelentette: amennyiben a körözött ember azonos Pharaonnal, és ezt az amerikai hatóságok megerősítik, természetesen azonnal elfogják, amint Magyarország területére lép. Az államtitkár elmondta azt is, hogy az üzletember nem vásárolt letelepedési kötvényt, hanem vízumot igényelt.Vízumkérelmét a schengeni rendszerben feltüntették, ellene egyetlen európai tagország sem emelt kifogást.

Az újság felidézi, hogy Ghaith Pharaonnak Grúziától Pakisztánig vannak érdekeltségei, és annak ellenére, hogy az Egyesült Államok körözi, a Pentagon 2008-ban 120 millió dolláros megállapodást kötött az egyik pakisztáni érdekeltségével az afganisztáni amerikai támaszpontok üzemanyag-ellátására.