Déltől csökken a felhőzet, és kisüt a nap

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a nap első felében borongós lesz az ég, délen és keleten még elszórtan lehet csapadék. Déltől aztán - az erős, néhol viharos szél hatására - csökken a felhőzet, és kisüt a nap.

Visszaesik a hőmérséklet, a maximum már csak 10 fok körül alakul.

Pénteken kevés felhőre, és ragyogó napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Reggelre fagyos idő várható, -4 és +1 fok közötti értékekkel. Délután is csak 7 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton gyengén felhős, napos és tartósan párás területek lesznek. Hulló csapadék nem alakul ki. Reggel 0, délután 10 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet, mind többfelé ered el az eső. A déli szél sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos. Átmenetileg enyhébb levegő áramlik térségünkbe.

Boldog névnapot

November 3. az év 308. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 58 nap van hátra.

Ma az Győzők ünnepeljük.

A Győző férfinév 19. századi nyelvújításkori névalkotás a Viktor magyarosítására.

Távkapcsoló

A TV2-re a mizantróp Backstrom nyomozó érkezik újabb bűnesettel, az RTL Klub szintén krimisorozatot ad, a Helyszínelőkből csíphetünk el egy részt. A Duna TV a Bagi Nacsa Show-val és a Munkaügyekkel kíván szórakoztatni, a Super TV2 Az utolsó léghajlítóval készül, az OzoneNetwork a Fedezd fel! Föld 2050-et adja 19 órától.

Mozipremierek

  • Doctor Strange
  • Bűnvadászok
  • Az eljövendő napok
  • Állva maradni
  • Belle és Sébastien – A kaland folytatódik
  • Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal