Két év kiutasítást ért a határkerítés átugrása

Vágólapra másolva!
A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásban két évre kiutasította Magyarországról azt a férfit, aki átugrott a szerb-magyar határon található kerítésen.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban két évre kiutasított Magyarország területéről a Szegedi Járásbíróság csütörtökön egy koszovói férfit, aki Röszke közelében jutott illegálisan az országba - tájékoztatott a Szegedi Törvényszék szóvivője, Juhászné Prágai Erika.

Juhászné Prágai Erika közölte, a vádlottat határzár tiltott átlépésének bűntettében, valamint három rendbeli közokirat-hamisítás előkészületének vétségében mondta ki jogerősen bűnösnek a bíróság.

Átugrott a kerítésen

A vádlott kedden dél körül a szerb-magyar államhatáron felállított kerítésen átugorva, annak megrongálása nélkül jutott Magyarországra. Nem sokkal ezután Röszke közelében elfogták, ruházatának átvizsgálása során egy-egy szlovén személyi igazolványt és vezetői engedélyt, valamint egy európai egészségbiztosítási kártyát találtak. Az okmányokon a férfi fényképe és személyazonosító adatai szerepeltek, de azok egy másik ember nevére szóltak.