A rend­őr­gyil­kos ki­kép­ző­tá­borának egyik pa­rancs­no­ká­val tár­gyalt a Jobbik képviselője

Gyöngyösi Márton
Vágólapra másolva!
A Népszava titokban készült fotóval leplezte le a Job­bik or­szág­gyű­lési kép­vi­se­lő­jét, Gyöngyösi Mártont, amint a rend­őr­gyil­kos által szer­ve­zett ka­to­nai ki­kép­ző­tá­bor egyik pa­rancs­no­ká­val tár­gyal. A tárgyalópartner, Sz. Tibor a hungarista mozgalom egyik prominense, a nyíltan oroszbaráttá vált szélsőjobbos „fiókszervezetek" képviselője. A férfi a lap szerint szoros kapcsolatban állt a rendőrgyilkos Györkös István Magyar Nemzeti Arcvonal nevű mozgalmával is. A jobbikos politikus szerint csak egy újságíróval beszélt. 
Vágólapra másolva!

A Népszava egy olyan fotót közölt, amelyen Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő egy férfi társaságában ül egy asztalnál. Állításuk szerint a képen

a nemzetiszocialista-hungarista-antiszemita, fegyveres kiképzéseket is tartó új mozgalmak egyik fontos személyisége,

bizonyos Sz. Gábor látható, és ez egy kávéházi tárgyalás. Sz. Gábor a Népszava információi szerint a Jobbikhoz több szálon kötődő zsidógyűlölő katonai táborok főszervezője, így szoros kapcsolatban állt a rendőrgyilkos Györkös István Magyar Nemzeti Arcvonal nevű mozgalmával is.

Gyöngyösi lehet a baljós kapocs

Akármerre nézünk, mindenfelől az az információ köszön szembe, hogy a Jobbiknak, legalábbis képviselőin keresztül kapcsolata lehet a rendőrgyilkosságig is eljutó szélsőségesekkel. A Népszava birtokába került fotón Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő tárgyal bizalmasan a hungarista mozgalom egyik prominensével, illetve a nyíltan oroszbaráttá vált szélsőjobbos „fiókszervezetek" képviselőjével.

Gyöngyösi Márton és az izraeli nemzetbiztonsági kockázat

A Népszava idézi a fotón látható Gyöngyösi Márton képviselőt, amint 2012. november 26-án a parlamentben felszólította a kormányt, hogy mérje fel, hogy

Majd megmagyarázta, hogy valójában csak „a magyar kormányban és Országgyűlésben potenciálisan jelen lévő izraeli-magyar kettős állampolgárok által előidézett nemzetbiztonsági kockázatra" kívánta felhívni a figyelmet.

Gyöngyösi Márton Fotó: Polyák Attila - Origo

"A jobbikos képviselőnek egy átlagos magyar fiataltól igencsak eltérő az életútja. Édesapja külkereskedőként dolgozott, így gyermekkorát Egyiptomban, Irakban, Afganisztánban és Indiában töltötte. Gyöngyösi 2006 ősze óta vesz részt a Jobbik munkájában. Elképzelése szerint Magyarország külpolitikájában a Kínával, Oroszországgal, Kazahsztánnal és Törökországgal való kapcsolatoknak kellene meghatározó szerepet játszaniuk. Kiáll a palesztin néppel való – Izraellel szembeni – szolidaritás mellett, és szorgalmazza a magyar katonák hazahívását Afganisztánból" – összegzi az újság.

A Jobbik politikusa közleményben reagált a fotóra. Szerinte csak egy újságírói beszélgetés fotóját közölte az újság.

– írta Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, a Külügyi Bizottság alelnöke.

A Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportok és a Hidfo.ru

A Népszava úgy fogalmazott, hogy a bőnyi rendőrgyilkosság, az, hogy Győrkös István fejbe lőtt egy rendőrt, ráirányította a figyelmet a legális, illetve az illegális mozgalmak közötti veszélyes összefüggésekre és arra, hogy

a magyar hatóságok évtizedek óta hagyták tevékenykedni

a militáns egységeket, amelyek fegyveres, katonai kiképzőtáborokat is működtettek.

Azt már az Origo is megírta, hogy több szálon kapcsolódik egymáshoz a Jobbik és a rendőrgyilkos Győrkös István vezetése alatt álló Magyar Nemzeti Arcvonal.

– fogalmaz a Népszava.

A Nouvel Observateur francia lapot idézve azt írják, a férfi meggyőződéses újfasiszta, aki a nemzetiszocialista állam előkészítésén dolgozik Magyarországon, és

már akkoriban neonáciként

emlegette az amerikai külügyminisztérium. Ismert a szkinhedek körében, és önmagát a Hungarista Mozgalom kizárólagos vezetőjének kikiáltotta ki a férfi, aki 1999-re nemzetközi szintű demonstrációvá fejlesztette a Becsület Napja megemlékezést.

– olvasható az újságban.

A Hídfő mögött Oroszország áll?

Azt írják, hogy Győrkös csoportját az orosz titkosszolgálat mozgatja.

– írják.

Bizonyítékként megemlítik, hogy a szervezethez kötődő Hídfő nevű hírportál oroszországi URL-címen (hidfo.ru) elérhető, és hogy Nyugat- és EU-ellenes orosz propagandát folytat, miközben szimpatizál az európai szélsőjobboldallal és a szélsőbaloldallal egyaránt. Ennek ellenére a Jobbikról nem ír.

Szerintük a Political Capital blogjának azon állítása is ezt támasztja alá, amely kiemeli, hogy

a Hídfő újságírói az ukrajnai orosz beavatkozás lehetőségét is előre tudták.

Állításukat pedig azzal bizonyítják, hogy 2014 nyarán az orosz külügyminisztérium az ő információjukra hivatkozva vádolta Magyarországot azzal, hogy úgy segített az ukránoknak, hogy fegyvereket küldött. Ezzel pedig megsértette az uniós fegyverexport szabályait.

A Népszava szerint a Jobbik és a nála jóval radikálisabb hungarista szárnyak "a konszolidált – 'cukisodó' –, magát a Fidesszel szemben meghatározó és kormányra készülő párt képét mutató átalakulás érdekében formálisan nem tartanak kapcsolatot, de az információcsere, a kooperáció működik".