Válaszokat vár az Együtt és a KDNP Vona Gábortól

Vágólapra másolva!
Az Együtt azt várja, hogy Vona Gábor magyarázza meg, mi indokolja a Jobbik Putyin jobbkezéig elérő kapcsolatait Oroszországgal, Hollik István KDNP-s képviselő pedig bejelentette: felkérte a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy vizsgálja ki Gyöngyösi Márton "rejtélyes találkozóját", mert az nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet. 
Vágólapra másolva!

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint a Jobbik hatalomra jutva tovább gyengítené hazánk gazdaságát, biztonságát, és "továbbmenne az orbáni zsákutcában egyenesen a falnak" – írja a Klubrádió honlapja.

Szigetvári szerint ezt jól bizonyítja a Jobbik politikusai és Putyin legszűkebb érdekköre közti kapcsolat is. Példaként hozza fel, hogy

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és Szaniszló Adrienne, a Jobbik külügyi munkatársa az orosz elnök tanácsadójától kaphatták az orosz vízumukat.

Zavaros ügyek a Jobbik körül

A KDNP arra szólította fel a Jobbik elnökét, hogy tisztázza az ellenzéki párt körüli "egyre zavarosabb" ügyeket.

Hollik István, a párt országgyűlési képviselője ezen ügyek közé sorolta Gyöngyösi Márton képviselő találkozóit egy orosz titkosszolgálathoz köthető, a bőnyi rendőrgyilkos által alapított hírportál munkatársával, Kovács Béla mai napig tisztázatlan ügyét, továbbá Szabó Gábor pártigazgató és mások orosz vízumkérelmét, amelyet

Vlagyimir Putyin orosz elnök legbefolyásosabb tanácsadóján keresztül intéztek maguknak.

A kereszténydemokrata politikus egyúttal arra kérte a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy vizsgálja ki Gyöngyösi Márton "rejtélyes találkozóját", mert erős a gyanú, hogy nemzetbiztonsági kockázatot is rejt magában ez a kapcsolat.