Előzetes letartóztatásban marad a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás gyanúsítottja a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása alapján.

a Teréz körúti robbantó egy videónForrás: Központi Nyomozó Főügyészség

A Budai Központi Kerületi Bíróság október 21-én rendelte le a férfi előzetes letartóztatását. Az első fokon eljáró bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék szerdán helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését,

a bírói tanács nem találta alaposnak a fellebbezéseket.

A másodfokú bíróság szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság eleget tett a törvényben előírt kötelezettségének, megvizsgálta, hogy fennállnak-e a legsúlyosabb fokozatú kényszerintézkedés elrendelésére előterjesztett indítvány törvényi előfeltételei, és számot adott arról, hogy eljárásjogilag indokolt az alkalmazott kényszerintézkedés.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható a bűncselekménnyel. A másodfokú bíróság egyetértett azzal, hogy a kiszabható büntetés mértékére, a gyanúsított bizonytalan egzisztenciális körülményeire, a házkutatás során lefoglalt tárgyakra tekintettel, a nyomozás eredményes lefolytatása érdekében az eljárás jelenlegi, kezdeti szakaszában a

legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása indokolt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése törvényes, indokolása részletes és alapos, ezért azt a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta - közölték, hozzátéve, a végzés jogerős.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermébőlForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást.