Munkagép vágott bele egy gáz főnyomócsőbe a gyömrői Táncsics Mihály utcában szombat reggel. A kiömlő gáz miatt lezárták a környéket és húsz embert biztonságos helyre kísértek.

Visszakapcsolták az áramot azokba a gyömrői lakásokba szombat délután, amelyekben egy megrongált gázvezeték közelében lévő transzformátor kiiktatása miatt szünetelt a szolgáltatás. A gázvezeték helyreállításán még dolgoznak - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Szombat reggel egy munkagép vágott bele a gyömrői Táncsics Mihály utcában futó gázvezetékbe, a főnyomócsőből kiáramló gáz miatt lezárták a környéket és húsz embert biztonságos helyre kísértek. Később a közelben lévő transzformátort le kellett választani az elektromos rendszerről a még mindig szivárgó gáz miatt, az intézkedés következtében 257 lakásban nem volt áram - mondta Csámpai Attila katasztrófavédelmi szóvivő.

Kora délután megszüntették a gázömlést, illetve újra rendszerbe állították a transzformátort, ezután visszakapcsolták a lakásokba az áramot, és a családokat is visszaengedték otthonaikba.
A gázszolgáltató szakemberei még dolgoznak a vezetékhiba elhárításán, az érintett 105 fogyasztónak estére ígérték, hogy ismét lesz gáz az ingatlanjaikban - mondta a szóvivő.