Elindult a Nagy Diák-IQ-teszt 17 és 24 év közötti fiataloknak, november 10-ig lehet kitölteni az első online tesztet. A második fordulót Budapesten kívül négy vidéki megyeszékhelyen rendezik, a döntő pedig 2017 januárjában a fővárosban lesz. 

2016-ban is elindította a nagyszabású és ingyenes Nagy Diák-IQ-tesztet a DUE Médiahálózat. A korábbi évekhez hasonlóan a 17 és 24 év közötti fiatalok tehetik próbára képességeiket a háromfordulós, országos vetélkedőben. Az első forduló egy online kitölthető, adaptív teszt (itt elérhető), amit a Mensa HungarIQa kifejezetten a fiatal korosztálynak fejlesztett ki. Az első fordulóba november 10-ig lehet bekapcsolódni. 

A középdöntősök Mensa-tagok lehetnek 

Akik 125-nél több pontot érnek el, már elbüszkélkedhetnek azzal, hogy az emberiség legintelligensebb 5 százalékához tartoznak. Ők jutnak tovább a személyes jelenlétet igénylő második fordulóba, amit novemberben Budapesten, valamint az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén először négy megyeszékhelyen, Debrecenben, Miskolcon, Győrben és Pécsen is megrendeznek. A középdöntőben a diákok ingyen tölthetik ki a Mensa hivatalos tesztjét, ami egyben felvételt jelenthet az ország legintelligensebb embereit tömörítő szervezetbe. 

Két okostelefon a fődíj 

A Nagy Diák-IQ-teszt döntőjét 2017 januárjában tartják meg, és ide már csak azok jutnak be, akik 135 feletti IQ-val rendelkeznek. A közönség előtt zajló budapesti döntőben derül ki, hogy ki lesz a Nagy Diák IQ-teszt 2016 két győztese. A legintelligensebb lány és fiú okostelefont nyer.