Trump: Nem hagyom cserben az országot

amerikai elnökválasztás 2016 Donald Trump
Republican presidential elect Donald Trump gestures after speaking during election night at the New York Hilton Midtown in New York on November 9, 2016. / AFP PHOTO / JIM WATSON
Vágólapra másolva!
Keményen fogok dolgozni, hogy büszkék lehessenek rám – mondta győzelmi beszédében Donald Trump.
Vágólapra másolva!

„Nem hagyok cserben senkit, sem önöket, sem az országot. És majd ha két-három, vagy éppen nyolc év múlva visszatekintenek erre a kalandra, azt mondják majd, jó munkát végeztem. Keményen fogok dolgozni, hogy büszkék lehessenek rám.

Szeretem ezt az országot”

–mondta szerdai győzelmi beszédében Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke.

Forrás: AFP/Saul Loeb

„Mindenkinek köszönöm, a fiaimnak, a lányaimnak, a testvéremnek, bátyámnak, aki már nem lehet velünk. Köszönöm, hogy mellettem voltak, és kibírták ezt a hosszú kampányt. Köszönöm a támogatást a stábomnak, amiről mindenki azt mondja, kicsi volt, de nem, nézzék csak, ott állnak sorban. Köszönöm Rudy Giulianinak, New York egykori polgármesterének is, ott volt velünk végig” – tette hozzá.

Donald Trump republikánus politikus elnökké választása azt jelenti, hogy vezetésével és elképzeléseivel Amerika ismét nagy lesz – jelentette ki szerdán Mike Pence a republikánus alelnökjelölt hívei előtt a párt választási főhadiszállásán. A politikus történelminek nevezte Trump győzelmét. Hozzátette, hogy a szavazással az amerikai nép mondott véleményt.