Keményen fogok dolgozni, hogy büszkék lehessenek rám – mondta győzelmi beszédében Donald Trump.

„Nem hagyok cserben senkit, sem önöket, sem az országot. És majd ha két-három, vagy éppen nyolc év múlva visszatekintenek erre a kalandra, azt mondják majd, jó munkát végeztem. Keményen fogok dolgozni, hogy büszkék lehessenek rám. Szeretem ezt az országot” –mondta szerdai győzelmi beszédében Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke.

Forrás: AFP/Saul Loeb

„Mindenkinek köszönöm, a fiaimnak, a lányaimnak, a testvéremnek, bátyámnak, aki már nem lehet velünk. Köszönöm, hogy mellettem voltak, és kibírták ezt a hosszú kampányt. Köszönöm a támogatást a stábomnak, amiről mindenki azt mondja, kicsi volt, de nem, nézzék csak, ott állnak sorban. Köszönöm Rudy Giulianinak, New York egykori polgármesterének is, ott volt velünk végig” – tette hozzá.

Donald Trump republikánus politikus elnökké választása azt jelenti, hogy vezetésével és elképzeléseivel Amerika ismét nagy lesz – jelentette ki szerdán Mike Pence a republikánus alelnökjelölt hívei előtt a párt választási főhadiszállásán. A politikus történelminek nevezte Trump győzelmét. Hozzátette, hogy a szavazással az amerikai nép mondott véleményt.