Válságstábot állított föl Vona Gábor péntek délután, miután Terry Black a TV2 hírműsorában, a Tényekben azt mondta, hogy homoszexuális orgiákon vett részt a Jobbik elnöke, miközben homofób megjegyzéseket tesz - írja a Ripost. Vona ezt tagadta, és azt állítja, hogy pert fontolgat az előadóval szemben. A válságtsábban a portál szerint Vona felesége is helyet kapott.  

Vona vál­ság­stá­bot ál­lí­tott fel a Terry Black-bot­rány ke­ze­lé­sére írta meg a ripost.hu. A párt­el­nök leg­fon­to­sabb em­be­reit, köz­tük a fe­le­sé­gét ál­lí­totta csa­ta­sorba a ve­szé­lyes­nek ítélt hely­zet ke­ze­lé­sére. Vona olyan súlyúnak ítélte meg a homoszexualitás vádját, hogy külön szakértő csapatot állított fel a kényes ügy körüli teendők meghatározására.

A Jobbik több fórumon is elítélte a homoszexualitást

Különösen azt tartják veszélyesnek, hogy a párt korábban több fórumon is élesen elítélte az azonos neműek közötti kapcsolatokat, sőt a büntetőtörvénykönyv súlyosbítását is követelték velük kapcsolatban.

Egy korábbi hasonló botrány kapcsán a kurucinfo így fogalmazott: „Meggyőződésünk, hogy a buziság egy természetellenes aberráció, ami valószínűleg mindig is volt, sőt mindig is lesz, de az, hogy napjainkban ennyire felszínre jött, nem véletlen, hanem egy nemzetromboló politika egyenes következménye. Mindenesetre ennek a nemzeti mozgalmakban semmi helye, sőt ellene radikális fellépés kívánatos.”

Vona Gábor péntek délelőtt sajtótájékoztatót is tartott a Terry Black-ügybenForrás: MTI/Mohai Balázs

A csapat

A párt belső köreiből származó információk szerint a válságstáb Vona Gábor által felkért tagjai a következők: a pártigazgató Szabó Gábor, Forrai Richárd, és tagja még Vona Gábor felesége is. Vona-Szabó Krisztina mint ismeretes a Terry Black botrány kapcsán  Orbán Viktor feleségétől kért segítséget.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbik elnöke azt mondta: jogi lépéseket tesz a TV2 tegnapi riportja miatt, amiben Terry Black azzal vádolta: homoszexuális orgiákon vett részt, miközben homofób megjegyzéseket tesz. Vona Gábor sajtótájékoztatón azt mondta: ő nem homoszexuális, és szerinte az ellene folyó támadások mögött az áll, hogy a miniszterelnök félti a hatalmát tőle és a pártjától.