A Jobbik elnöke azt mondta: jogi lépéseket tesz a TV2 tegnapi riportja miatt, amiben Terry Black azzal vádolta: homoszexuális orgiákon vett részt, miközben homofób megjegyzéseket tesz. Vona Gábor sajtótájékoztatón azt mondta: ő nem homoszexuális, és szerinte az ellene folyó támadások mögött az áll, hogy Orbán Viktor félti a hatalmát tőle és a pártjától. 

Vona Gábor pénteken azt mondta: jogászával még egyeztet, de a jogi lépés nem marad el „a lejárató riportban” elhangzottak miatt. „Büszke heteroszexuális vagyok”, minden, amit Terry Black mondott, hazugság – jelentette ki az ellenzéki politikus, hozzátéve: ezzel a riporttal újabb mélypontjára jutott „a karaktergyilkos kampányhadjárat”. 

Méltatlannak tartja, hogy ebben az ügyben a Jobbik elnökeként meg kell szólalnia.  Bár Terry Blacket ebben a történetben áldozatnak tartja. Azt mondta, érti, hogy a miniszterelnököt frusztrálja az alaptörvény-módosítás kapcsán kialakult politikai helyzet, de ez nem indok, hogy „sértődékeny ovisként kezdjen vagdalkozni”, az ámokfutást, amit indított, állítsa meg. Arra a kérdésre, hogy mire alapozza, hogy az egész mögött a miniszterelnök áll, Vona Gábor azt mondta, „minden mögött Orbán Viktor áll, ilyen országban élünk”.  

Vona Gábor, a Jobbik elnöke pert fontolgatForrás: MTI/Mohai Balázs

Vona vitázna

Vona arról is beszélt, hogy személyesen nem ismeri Zuschlag Jánost. Az ő kijelentései kapcsán azt mondta, hogy „újabb ember, aki a bíróságon a családi költségvetést fogja gyarapítani”. Vona szerint nem a közte és Terry Black közötti ellentétek vezettek el a mostani helyzethez. Ha a Jobbik 2018-ban hatalomra kerül, akkor az ellenzéki politikusokkal szemben nem lesznek ilyen lejáratókampányok – mondta. Vona azt mondta, várja a keresztény értelmiség megszólalását az ügyben, Orbánt pedig vitára hívta. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Terry Black transzvesztita előadó a TV2 Tények című műsorában azt mondta, a 2000-es évek elején Vona Gábor rendszeresen járt olyan rendezvényekre, amelyek végén meleg férfiak szórakoztak egymással. A rendezvényeken állítása szerint Terry Black személyesen is találkozott a Jobbik elnökével.