Meghibásodás miatt áll le szombat éjféltől fél napra a 3-as metró, pótlóbuszok szállítják majd az utasokat. Darabok törtek le a metrópályáról, egy váltót is ki kell cserélni, ez tart majd fél napig.

Pótlóbuszok járnak szombat éjféltől várhatóan vasárnap délelőtt 11 óráig a 3-as metró Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest közötti vonalán. 

Törik-szakad

A leállásról beszámoló BKK közelebbről meg nem határozott karbantartási munkákra hivatkozott, a Magyar Nemzet péntek délután azonban megírta,  miért áll le a 3-as metró: 

pályadarabok törtek le a metróvonal Nagyvárad téri megállóhoz közeli kitérőszakaszán. A sérült szakasz cseréje alatt szerelvények sem járhatnak, a metrók jelenleg is 25 kilométer/órás sebességre lassítanak a töredezett pályarészhez érve. 

Töredezik a pálya, váltót is kell cserélni a 3-as metró vonalánForrás: MTI/Máthé Zoltán

Jobb lesz felkészülni

A lapértesülést megerősítette Tarlós István főpolgármester és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója is – Tarlós szerint a rendkívüli esemény is jelzi, hogy halaszthatatlan a rekonstrukció, 

ilyen esetek ezentúl bármikor, a vonal bármelyik pontján előfordulhatnak. A BKV ugyanakkor csak szombat délelőtt számolt be a problémáról, közleményükben egy meghibásodott alkatrészt említenek. Mint írják, 2012 és 2015 között a fővonalhoz tartozó összes vágányt kicserélték, a kitérőszakaszokat azonban nem, mert erre még nem volt szükség.

Így járnak a pótlóbuszok

A karbantartás alatt a pótlóbuszok a Ferenciek tere helyett az Astorián, a hotel előtt kijelölt helyen állnak meg – a Deák Ferenc téren a 909-es megállójába futnak be, Kőbánya-Kispest végállomásnál pedig a gyorsforgalmi út melletti peronhoz érkeznek. A vonal által többi, érintett helyszínen a 914-es járat megállóiba érkeznek a pótlóbuszok.