Kukoricacímert loptak a hatvani tolvajok, elfogásuk után viszont úgy megverték őket a rendőrök, hogy egyikük bordatörést szenvedett. A bántalmazó járőr most letöltendő börtönbüntetést kapott.

Másodfokon is elítélték az elfogott tolvajokat bántalmazó hatvani rendőröket: a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa másfél év letöltendő börtönbüntetést rótt ki a másodrendű vádlottra, akik úgy oldalba rúgta a tolvajok egyikét, hogy annak bordája is eltört. 

Az elsőrendű vádlott felfüggesztett börtönbüntetést kapott, az ítélettel pedig le is fokozták őket, soha többé nem dolgozhatnak rendőrként.

Értéktelen zsákmány, értelmetlen erőszak

A tolvajok kukoricacímert loptak – a zsákmány értéke olyan alacsony volt, hogy föld gazdája sem érezte úgy, hogy kár érte volna- a gyűjtögetők egyébként egy gyógyhatású készítményt gyártó cégnek szállították meg a címereket.

A rendőrök a csak szabálysértésnek minősülő kihágás ellenére is megrugdosták, címerekkel csapdosták a megbilincselt tolvajokat – az erős testalkatú, küzdősportokban jártas másodrendű vádlott rúgása végül csonttörést okozott.

Az ügyészség ugyanakkor nem akart vádat emelni az érintett három rendőr ellen,így pótmagánvádlóként a Magyar Helsinki Bizottság lépett fel az ügyben, sikerrel. Az ügyről a Magyar Nemzet Online számolt be részletesebben, cikküket ide kattintva olvashatják.