Ötven házat tört fel a Vas megyei banda

Vágólapra másolva!
Három hónap alatt közel ötven családi házat tört fel egy Vas megyei betörőbanda, volt ahonnan több mint hétmilliós zsákmányt vittek el.
Vágólapra másolva!

Három megyében összesen 49 házba tört be a négyfős betörőbanda, melynek tagjai ellen pénteken emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Milliók kerültek a zsákba

A vádirat szerint a sorozat tavaly novemberben kezdődött, és három hónapig tartott: a büntetett előéletű férfiak Vas, Zala és Fejér megyében rámoltak ki családi házakat, ahonnan ékszert, készpénzt, órákat vagy fényképezőgépeket vittek el. Többször is százezer forint feletti értékben loptak, de volt, hogy

több mint hétmilliós zsákmányt szereztek.

Egy figyelt, kettő pakolt

Módszerük minden esetben ugyanaz volt: váltakozó felállásban, de hárman vettek részt a bűncselekményekben. A sofőr az utcán várakozott és figyelt, míg két társa a teraszajtó üvegét, vagy az ablakot betörve kifosztotta a házat.

A csapat az ünnepek idején sem pihent, karácsony és újév között hat betöréses lopást követtek el

különböző Zala megyei településeken.

Börtön vár rájuk

A sikersorozat azonban véget ért, a társaság tagjait elfogták – közülük hárman előzetes letartóztatásba kerültek. A szombathelyi ügyészség többrendbeli lopással vádolja a négy férfit, és végrehajtandó börtönbüntetést kért ügyükben a bíróságtól.